avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat stagiar 2008
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat stagiar 2008

=D> Felicitari tuturor celor care au promovat examenul de admitere in profesia de avocat!
Acum ceva timp, dezbatand subiectul Admitere Barou 2008, unii dintre utilizatori au sugerat ca discutiile sa se poarte intr-un alt subiect: Avocat stagiar, dupa ce vom fi promovat examenul. Acest mare eveniment s-a produs, suntem deosebit de fericiti cu totii. Pentru noi se ridica acum alte chestiuni de lamurit.
Pentru a discuta probleme diverse legate de inscrierea ca avocat stagiar si alte subiecte conexe, pentru a nu initia prea multe subiecte pe care sa le cautam, sunteti de acord sa discutam aici despre Avocatul stagiar "productie 2008"? :P
In plus, nu are sens sa avem conflicte cu alti colegi ce au fost mai putin favorizati de soarta si nu au luat examenul, sa nu mai sucim cutitul in rana.
Cel mai recent răspuns: Remus Mindru , Avocat 17:46, 5 Septembrie 2009
Am aflat ca taxa de inscriere e de 2.400 ron. Legitimatia 276 ron. Mai ne facem/cumparam si o roba cu 200 ron.. si pana la urma tot la 3.000 ron ajungem, cum bine spunea rmindru...
Ultima modificare: Vineri, 16 Ianuarie 2009
Lacramioara Macovei,
Nu legitimatia este 276 de lei, ci taxa pe tot anul datorata baroului. Taxa asta e de fapt lunara si n-a sa inteleg in veci cu ce drept conditioneaza barourile eliberarea legitimatiei de achitarea taxei in avans pe tot anul ...

dana2space a scris:
Insa ma intreb si eu ca prostul, daca este o profesie liberala, cu sistem propriu de asigurari, de ce nu se reglementeaza de asa natura contributia la acest sistem, astfel incat sa acopere toate eventualele cheltuieli?

Pentru ca ar fi usor ca spitalizarea sa fie acoperita in institutii proprii, care nu exista. Ca sa plateasca fondul asta catre spitalele de stat (de fapt catre FNUASS...) cred ca s-ar face asa o mare ameteala de ne-am lua cu totii de cap. Voi inca nu ati intrat in contact cu modul in care sunt conduse casele de asigurari ale avocatilor, dar o sa aveti ocazia in curand. N-ar strica sa cautati ce s-a scris despre adunarea generala a CAA Bucuresti din 2008...

Pe de alta parte, oare chiar este insuficient fondul strans din contributii pt a sigura toata paleta de servicii pt care cotizeaza membrii acesteia?

Cu siguranta e mai putin decat se datoreaza la sistemele publice (5,5+0,85+9,5 %). Normal ca procentul ar putea creste ca sa acopere tot, mai trebuie insa vointa si oameni care sa si implementeze.
ContSters20980, utilizator
Ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu toate impozitele/taxele/contributiile ce trebuie platite o data ce esti avocat stagiar ?
Andreea Lisievici a scris:

Nu legitimatia este 276 de lei, ci taxa pe tot anul datorata baroului. Taxa asta e de fapt lunara si n-a sa inteleg in veci cu ce drept conditioneaza barourile eliberarea legitimatiei de achitarea taxei in avans pe tot anul ...

Da...asa e... taxa pe tot anul este 276 ron, si ar trebui platita lunar... dar asta deja e alta poveste.

Taxa e de 276 ron... si cine vrea card trebuie sa o achite...
De astazi sunt avocat definit......:yeah:.....am scapat si de stres ....sa vina clientii.
Sunt inscrisa cu acte in regula in Barou.
Si sa fie un inceput pe masura, azi am fost contactata si de primul client. Deci am inceput cu dreptul....
:love2:
Rodica Ciobanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Inscrieri, documente necesare dupa intrarea in barou doru6 doru6 Am fost promovat examenul de admitere in barou sesiunea octombrie 2012 si doresc sa stiu ce trebuie sa fac de acum inainte in relatia cu Baroul si ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar caut maestru PAS22 PAS22 Sunt profund dezamagita de ceea ce am gasit dupa primirea deciziei de primire in profesie! Majoritatea avocatilor dispusi sa ia stagiari fie au declarat ... (vezi toată discuția)