Nu legitimatia este 276 de lei, ci taxa pe tot anul datorata baroului. Taxa asta e de fapt lunara si n-a sa inteleg in veci cu ce drept conditioneaza barourile eliberarea legitimatiei de achitarea taxei in avans pe tot anul ...
dana2space a scris:
Insa ma intreb si eu ca prostul, daca este o profesie liberala, cu sistem propriu de asigurari, de ce nu se reglementeaza de asa natura contributia la acest sistem, astfel incat sa acopere toate eventualele cheltuieli?
Pentru ca ar fi usor ca spitalizarea sa fie acoperita in institutii proprii, care nu exista. Ca sa plateasca fondul asta catre spitalele de stat (de fapt catre FNUASS...) cred ca s-ar face asa o mare ameteala de ne-am lua cu totii de cap. Voi inca nu ati intrat in contact cu modul in care sunt conduse casele de asigurari ale avocatilor, dar o sa aveti ocazia in curand. N-ar strica sa cautati ce s-a scris despre adunarea generala a CAA Bucuresti din 2008...
Pe de alta parte, oare chiar este insuficient fondul strans din contributii pt a sigura toata paleta de servicii pt care cotizeaza membrii acesteia?
Cu siguranta e mai putin decat se datoreaza la sistemele publice (5,5+0,85+9,5 %). Normal ca procentul ar putea creste ca sa acopere tot, mai trebuie insa vointa si oameni care sa si implementeze.