Buna ziua,
Vreau sa va spun ce mi s-a intamplat la ultimul loc de munca.
Am lucrat in perioada ianuarie-februarie la o firma, de proba, fara contract de munca perioada in care mi-am primit o forma de salariu de 1200ron. Cu 01martie am semnat contractul de munca pe perioada nedeterminata cu un salariu net de 1500ron. La 19 aprilie mi-am dat demisia cu acordul partilor din mai multe motive. In urma unei discutii cu patronul acesta a fost de acord, verbal ,cu demisia fara preaviz.
Acum o saptamana salariatii si-au primit banii pentru luna martie. Deci ma asteptam sa primesc si eu. In urma unor discutii mi s-a comunicat ca voi primi, dar seful imi va da doar 1200pe luna pentru ca am plecat din firma. Cat de normal este. Mentionez ca am facut "n" ore suplimentare, dar nu am cum dovedi. In afara ca este vorba de omenie si de ati bate joc de un om, ce pot face legal?
In CIM este trecut, in general, salariul brut, nu cel net. Daca angajatorul dvs. nu a respectat acordarea salariului convenit in CIM puteti adresa o plangere la ITM. Eu nu inteleg cum ati putut lucra, chiar de proba, 2 luni fara CIM.In felul acesta ati incalcat si dvs. Codul muncii.
Stiu, dar credeam ca e firma serioasa. Eu nu inteleg cum mai bine de 50 % dintre romani lucreaza cate 3 luni fara salariul si din acestia cred ca max 5% merg la judecata cu angajatorii, unii nu depun nici macar o plangere la ITM. Criza, criza, dar nu-i chiar asa.
Va spun eu, pentru ca se merge pe ideea ca toti functionarii publici sunt corupti .. faptul ca o sesizarea mai mai multe nu au fost solutionate asa cum se doreste de petent, imediat incep zvonurile ca s-a dat "mita", ca sistemul este corupt etc... padura fara uscaturi nu exista.
Contract de munca
nelu_nedi
Pe data de 2.12.2011 am fost angajat la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu salariu negociat ex 1100 ron si salariu net 900 lei + ... (vezi toată discuția)