avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creditul ipotecar se prescrie?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creditul ipotecar se prescrie?

Buna!Daca am luat un credit ipotecar sa cumpar un apartament, pe care ulterior nu l-am mai putut plati.Banca a recurs la executare silita dar dupa termenul legal de 3 ani al prescriptiei..deci datoria este prescrisa.In tot acest timp de 3 ani si jumatate nu am primit nici o scrisoare , nici o atentionare de la banca.Acum ce se intampla?stiu ca trebuie sa refuz executarea.Dar apoi?Este prescrisa doar datoria?al cui ramane apartamentul?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:31, 30 Mai 2012
In primul rand, termenul de 3 ani curge de la scadenta fiecarei rate. Asadar, daca s-a prescris, s-au prescris doar ratele mai vechi de 3 ani.
Oricum, dreptul real imobiliar se prescrie in 10 ani, nu in 3 ca dreptul de creanta.
Puteti sta linistit, nu se va implini prescriptia inainte sa va execute silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoria la banca se poate prescrie? ContSters277537 ContSters277537 Daca ai luat un credit ipotecar si banca timp de 3 ani nu a facut nimic sa iti ceara banii inapoi, se prescrie datoria sau banca are si alte legi de recuperare ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit alina_25 alina_25 Persoana i-a in 2004 un credit de 10.000 euro scandenta 2010 din 2006 nu il mai achita primeste tot felulde amenintar dar acea persoana nu are ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita Catherina Catherina Buna ziua , am castigat in instanta un proces cu banca .Adica mai exact un contract de credit cu ipoteca s-a constatat ca s-a prescris si in acelasi timp ... (vezi toată discuția)