avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... contractul de arendare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

contractul de arendare

Contractul de arendare teren arabil dupa noul cod civil si modificarile codului fiscal- ce modificari au aparut pentru anul 2012 in privinta impozitului pe venit?Arendasul este obligat sa retina impozitul pe venitul realizat de arendator (arenda)?cum trebuie procedat in cazul contractelor in derulare?
Cel mai recent răspuns: gicamarin , utilizator 14:36, 30 Mai 2012
Pentru contractele care mai au o perioada buna pana la expirare, faceti act aditional in care sa apara si optiunea proprietarului privitoare la felul cum doreste sa i se impoziteze venitul din arenda, sa-l opreasca si sa-l vireze arendasul din suma ce i se cuvine anual sau sa primesca el toata suma si sa-si plateasca singur impozitul.
Daca mai sunt cateva luni pana la expirare, inchideti-l pe cel vechi si incheiati unul nou, cu o noua perioada si cu noil prevederi referitoare la fiscalitate incluse.
multumesc! exista un contract cadru care sa respecte noile reglementari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit la produse agricole mikaela8 mikaela8 am un teren agricol in urziceni ,dat in arenda la o asociatie agricola.mi s-a spus ca trebuie sa-mi opreasca 16%impozit pe venit.L 571/2003 actualizata? e ... (vezi toată discuția)
Impozitarea veniturilor din arenda codrina.ama codrina.ama Va rog sa-mi spuneti daca prevederile art. 83 si 62 din Codul fiscal, cu privire la impozitarea veniturilor obtinute din arendarea terenurilor agricole se ... (vezi toată discuția)
Impoyit pe venit din arenda - completat iulliana iulliana Pentru ca nu sunt de specialitate iar legislatia in materie este stufoasa si schimbatoare aproape de la o zi la alta, iar termenii utilizaţi de către codul ... (vezi toată discuția)