Buna ziua,
Am un contract de comodat incheiat pe o perioada de 10 ani pe un apartament cu 2 camere, am drept de folosinta a intregului apartament si de aici a inceput calvarul.
O colega de serviciu a plecat definitiv in Germania si pentru protejarea apartamentului mi-a dat mie folosinta lui, acest imobil fiind situat in Bucuresti, ea avand unul similar si in Brasov.
Din nefericire, la incheierea contractului a participat doar mama ei, fiind titulara apartamentului, fiica este proprietara imobilului din Brasov, dar are drepturi si asupra acestui apartament,este unica mostenitoare, iar ele au facut schimb de case ,doar practic,mama s-a mutat definitiv in Brasov de peste 10 ani, iar in Bucuresti a locuit fiica pana in 2007 cand m-am mutat eu aici.
Inainte de a ajunge la incheierea contractului am avut o discutie concreta in trei, stabilind toate detaliile, singura conditie de eliberare a imobilului inainte de termenul de 10 ani era revenirea colegei mele in tara din motive neprevazute, clauza trecuta in contract, dar fara mentionarea numelui sau, ci doar "motive neprevazute si urgente".
Facand aceasta intelegere am incheiat contractul fara sa ma gandesc ce probleme acute imi va genera ulterior si anume din luna septembrie 2007 nu mai am liniste, mama colegei mele este prezenta aproape mereu in casa,a incalcat toate prevederile Codului civil si ale contractului,intreband-o de ce ma deranjeaza mereu imi spune ca este casa ei si face ce vrea, nu am putut sa folosesc nici macar o zi dormitorul, a pus monopol pe el, aduce tot felul de persoane in casa fara acordul meu, foloseste abuziv telefonul fix, se foloseste de toate utilitatile,toate cheltuielile fiind suportate de mine.
I-am spus ca nu are dreptul sa ma deranjeze pe toata perioada contractuala si m-a amenintat ca se muta aici si ca face ce vrea, mai nou, isi aduce si o nepoata pe care vrea s-o cazeze aici, i-am explicat ca nu-i frumos ce face , ca avem un contract legal, ca stie foarte bine conditiile, fiica ei refuza sa o ia in Germania pe motiv ca le face viata imposibila si ei si copilului, ca tot timpul a fost o femeie foarte rea si egoista.
Aceasta femeie are 81 de ani si este diabolica si cu siguranta este intr-o faza avansata a dementei, daca propria fiica a fugit in Germania sa scape de ea, imaginati-va ce trebuie sa suport eu.
Este foarte greu sa duci o lupta fara rezultate cu o persoana depasita si nu vreau sa cedez, este dreptul meu, stau legal in acest imobil si vreau sa-mi spuneti si mie ce cale sa gasesc sa scap de acest monstru,daca trebuie s-o dau eu in judecata, ce pagube morale si materiale sa cer, sau cum trebuie procedat sa nu mai aiba acces aici, politistul de proximitate care a luat la cunostinta despre cazul meu si care a incheiat un proces-verbal in urma sesizarilor facute de mine, mi-a spus ca trebuia sa schimb de la inceput cheile, eu am mers pe ideea ca am incheiat afacera cu persoane de bun-simt si am gresit foarte mult, mi s-a confirmat iarasi ca daca esti bun, esti prost.
Va rog respectuos, sa ma ajutati intr-un fel, sunt disperata, as vrea sa-mi spuneti si mie care sunt pasii pe care sa-i urmez,sau daca trebuie sa stau linistita si sa nu-mi mai fac griji, macar o perioada pentru ca nu mai suport aceasta stare conflictuala, ultimul exemplu de venire a ei in apartament a fost vineri, 19 -12-2008 si nu singura, ci cu un frigider si un aragaz dupa ea, ca ea se muta aici si vrea sa si le instaleze, ce atitudine sa iau?
Va multumesc anticipat pentru ajutor si pentru intelegere.
Sarbatori fericite,
Adriana.
Cel mai recent răspuns:
TheAce , utilizator
12:29, 21 Decembrie 2008