avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... raspuns
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

raspuns

Buna seara,
Nu vreau sa devin plictisitoare cu problema mea, cred ca am spus la inceput, este un contract de comodat pe 10 ani, cu titlu gratuit si drept de folosinta pe un apartament cu 2 camere si toate dependintele.
Contractul imi da dreptul sa folosesc numai eu apartamentul, nu am nicio obligatie fata de comodanta, in schimb nu am voie sa-l subanchiriez, sa-l vand si trebuie sa-l conserv in conditiile art 1564, Cod Civil.
Fiica este unica mostenitoare a comodantei si a locuit aici 30 de ani, in urma cu 12 ani si-a cumparat un apartament la Brasov in care s-a mutat mama sa, acolo locuind si in prezent, aceasta dorinta fiind a comodantei, dupa alegerea sa, mi s-a propus mie forma aceasta contractuala.
Insa," in conditiile art 1573 Cod Civil, comodantul va putea cere incetarea contractului si restituirea bunului anterior implinirii termenului stabilit, daca vor face dovada ca au o stricta si neprevazuta nevoie de acesta", aceasta conditie ar fi valabila numai daca se va intoarce fiica inapoi in tara,ea fiind plecata in Gremania in interes de serviciu, iar intre timp si-a cumparat o locuinta si acolo.
Aceasta conditie am discutat-o foarte bine cu fiica, inainte de a incheia contractul, chiar daca titulara apartamentului este mama sa, nu am mai mentionat si in contract adevaratul motiv, considerand ca stim foarte bine la ce face referire aceasta conditie.
Comodanta(mama) nu mai vrea sa recunoasca nimic acum si din septembrie 2007 este aproape mereu prezenta in apartament, are grija sa ma deranjeze mereu cu diverse persoane straine mie, spunandu-mi ca este casa ei si face ce vrea, iar eu , din bun-simt nu am schimbat yalele.
Nu vreau sa reziliez contractul deoarece eu respect conditiile lui si mi-am facut proiecte pe 10 ani, bazandu-ma pe "afacerea" incheiata cu fiica si pe respect reciproc.
Adriana.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 13:00, 28 Decembrie 2008
nu vreau sa va deziluzionez dar, ar trebui sa cititi foarte bine conditiile in care poate fi reziliat contractul. nu stiu ce anume contine dar, nu are voie sa va tulbure folosinta dar, cred ca poate rezilia unilateral contractul cu o notificare prealabila.cititi cu atentie si aflati in ce conditii poate fi reziliat contractul si daca are dreptul sa verifice modul in care il intretineti. e si asta o gaselnita sa va deranjeze.
De ce nu ati schimbat yalele? Din bun simt?.....dar acest bun simt exista la proprietara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat adriana totan adriana totan Buna ziua, Am un contract de comodat incheiat pe o perioada de 10 ani pe un apartament cu 2 camere, am drept de folosinta a intregului apartament si de aici a ... (vezi toată discuția)
Referitor la contractul de comodat adriana totan adriana totan Buna dimineata, Am buletin pe 10 ani la aceasta adresa, referitor la contract, este facut cu titlu gratuit si intelegerea a fost facuta inainte de incheierea ... (vezi toată discuția)
Raspuns la intrebari adriana totan adriana totan Buna dimineata, Ma nelinisteste faptul ca sunt deranjata mereu de un si jumatate de comodanta, ca a avut ganduri ascunse pe care nu mi le-a facut cunoscute ... (vezi toată discuția)