avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in cat timp se poate contesta in instanta o hotarare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in cat timp se poate contesta in instanta o hotarare a unei comisii de medici de medicina muncii

va rog sa ma ajutati cu un raspuns am fost declarata cu boala profesionala de catre comisia de medici de medicina muncii pentru ca dsp nu au vrut sa ma declare asa ca am contestat pv. si aceasta comisie a confirmat caracterul bolii profesionale, sunt in litigiu cu aceasta firma unde am lucrat pe acest motiv. iar ei dupa mai bine de 6 luni de la declararea bolii profesionale contesta in instanta diagnosticul de boala profesionala. mai mult am fost expertizata si de comisia pentru capacitatea muncii si mi-a scazut capacitatea muncii cu 20% cu caracter permanent. intrebarea este de ce au asteptat 6 luni? mai au dreptul sa conteste? multumesc
.
Cel mai recent răspuns: alinapopa2009 , utilizator 17:00, 30 Mai 2012
HG nr.355/2007 prevede:
Art.30
Persoana examinata poate contesta rezultatul dat de catre medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea in munca.


Art. 31
Contestatia prevazuta la ARTICOLUL 30 se adreseaza autoritatii de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, in termen de 7 zile lucratoare de la data primirii fisei de aptitudine in munca.

Art. 32
Autoritatea de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti desemneaza o comisie formata din 3 medici specialisti de medicina muncii si convoaca partile implicate in termen de 21 de zile lucratoare de la data primirii contestatiei.

Art.33

Decizia comisiei este consemnata intr-un proces-verbal si este comunicata in scris persoanei examinate medical.
multumesc dar problema este ca nu eu contest ci firma pentru care am lucrat ei dupa 1an de cand nu mai sunt angajata lor si dupa 7 luni de cand am fost declarata cu boala profesinala ei zic ca nu e boala profesionala si contesta acest diagnostic in instanta mai au dreptul dupa atata timp? multumesc
Nu cred ca mai au posibilitatea sa se adreseze instantei de judecat dupa atata timp ...
asa ma gandeam si eu dar nu cunosc legea va multumesc!
Dupa cum observati legea prevede ca numai salariatul poate contesta ....

Alte discuții în legătură

Expertiza medico legala psihiatrica Mirela E Mirela E Buna ziua.Mi s a pus diagnosticul de schizofrenie paranoică,cu care nu sunt de acord,reprezentând simptome specifice,si imi desfășor viata ca si un om ... (vezi toată discuția)
Contestatie diagnostic medic grunwald grunwald Buna seara, Cum si in ce situatii se poate contesta decizia, verdictul, diagnosticul dat de catre un medic psiholog, acesta fiind nefavorabil. Persoanei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am fost programata la medicina muncii, apoi trimisa ... Adelina Dumitrache Adelina Dumitrache Bună ziua! Am fost programata la medicina muncii, apoi trimisa la un medic ortoped, iar în urma recomandărilor medicului ortoped am fost declarata apt ... (vezi toată discuția)