va rog sa ma ajutati cu un raspuns am fost declarata cu boala profesionala de catre comisia de medici de medicina muncii pentru ca dsp nu au vrut sa ma declare asa ca am contestat pv. si aceasta comisie a confirmat caracterul bolii profesionale, sunt in litigiu cu aceasta firma unde am lucrat pe acest motiv. iar ei dupa mai bine de 6 luni de la declararea bolii profesionale contesta in instanta diagnosticul de boala profesionala. mai mult am fost expertizata si de comisia pentru capacitatea muncii si mi-a scazut capacitatea muncii cu 20% cu caracter permanent. intrebarea este de ce au asteptat 6 luni? mai au dreptul sa conteste? multumesc
.
daca se poate sa-mi oferiti mai multe informatii va sunt recunoscatoare, sunt intr-o situatie delicata aveam un proces pe rol cu firma la care am fost angajata si sa suspendat pe motiv ca firma contesta diagnosticul de boala profesionala asta dupa 7 luni se poate asa ceva? si ce presupune? va multumesc!
Orice este posibil .. asta nu inseamna ca instanta trebuie sa fie de acord .... ce am inteles :
1. exista un litigiu pe rol .. ce obiect are acest litigiu si cine a introdus actiunea?
2. cum s-a suspendat litugiu ? .. in baza carui articol ?
datorita imbolnavirii la locul de munca eu ca fost angajat i-am dat in judecata pentru plata unor daune materiale si morale datorita prejudiciilor aduse , scaderea capacitatii muncii, dependenta de medicatie zilnica , imposibilitatea efectuarii activitatilor pe care le faceam inainte de imbolnavire, plata asigurarii de sanatate pentru ca nu am reusit inca sa ma angajez etc. procesul sa suspendat azi pe motiv ca angajatorul a contestat in instanta diagnosticul de boala profesionala dar foarte important m-au concediat in baza art61 lit c pe baza de imbolnavire acum7 luni . intrebarea este de ce nu au contestat boala atunci cand m-au dat afara? procesul se judeca la Curtea de Apel Bucuresti pentru contestarea diagnosticului. nu aveau un termen limita la care se putea contesta in instanta aceast diagnostic? multumesc