avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza medico legala psihiatrica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza medico legala psihiatrica

Buna ziua.Mi s a pus diagnosticul de schizofrenie paranoică,cu care nu sunt de acord,reprezentând simptome specifice,si imi desfășor viata ca si un om normal.Acest diagnostic ma impiedica sa muncesc conform studiilor pe care le am.Ce trebuie sa fac si unde sa ma prezint pentru reexaminare psihiatrica si contestarea diagnosticului.E necesară internarea pentru expertiza?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:50, 7 Noiembrie 2019
Expertiza medico-legala poate fi dispusa numai de catre un organ judiciar (politie, procuror, instnata de judecata).
Cine v-a pus diagnosticul de schizofrenie paranoica, in ce conditii ? Ati fost trimis de un medic specialist de medicina muncii in cadrul examinarii medicale periodice la un medic psihiatru ?
Daca este vorba de o examinare medicala periodica prevazuta in HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor puteti contesta fisa de aptitudine
-art. 30 Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.
-art. 31 Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
-art. 32 Direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti desemnează o comisie formată din 3 medici specialişti de medicina muncii şi convoacă părţile implicate în termen de 21 de zile lucrătoare de la data primirii contestaţiei.
-art. 33 Decizia comisiei este consemnată într-un proces-verbal şi este comunicată în
scris persoanei examinate medical.
-art. 34 Concluzia procesului-verbal este consemnată în fişa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diagnosticare medicala cu rea intentie. nuzicacu nuzicacu Buna ziua, Cum pot proceda legal, pentru a trage la raspundere un medic, care cu rea credinta, a stabilit un diagnostic medical pe specialitatea Psihiatrie, ... (vezi toată discuția)
Angajatorul mi-a schimbat lncadrarea fara că eu sa semnez folosindu-se ... Oprescu mihai Oprescu mihai Angajatorul mi-a schimbat lncadrarea fara că eu sa semnez folosindu-se de medic medicina muncii care supne se recomanda schimbarea funcției dar acest medic ... (vezi toată discuția)
Contestatie diagnostic medic grunwald grunwald Buna seara, Cum si in ce situatii se poate contesta decizia, verdictul, diagnosticul dat de catre un medic psiholog, acesta fiind nefavorabil. Persoanei ... (vezi toată discuția)