Intrebarea mea este daca intr-adevar pot depune declaratiile pe procesul verbal deja incheiat si daca se poate face anularea procesului verbal cu amenda de 1000 ron. Va rog mult de tot sa ma ajutati!
Stimata doamna, nu se pot "depune declaratiile pe un proces-verbal"! Asa procedeaza Finantele, ca sa platiti amenda pe loc!
Semnati pentru procesul verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor si contestati-l in termen de 15 zile. Pangerea este de competenta instantei de drept comun (judecatoria) si introducerea ei suspenda de drept executarea.
Stiu, interesul firmei este sa aiba o relatie foarte buna, nu buna, cu Finantele dar nu strica si un proces! Va asigur ca, dupa ce castigati procesul, veti intalni numai oameni amabili o perioada! :)
Va urez mult succes, sarbatori fericite si nu uitati sa transmiteti prin posta, cu confirmare de primire, plangerea contraventionala (instantele sunt in vacanta judecatoreasca pana in 05.01.2009 si au doar 2-3 zile program cu publicul)!
Am uitat sa scriu esentialul: verificati, intai, daca procesul verbal cuprinde mentiunile prevazute la art. 17 din O.G. nr. 2/2001, mentiuni fara de care este nul de drept (verificati, in special, data savarsirii contraventiei).
Apoi verificati-l si sub aspectul inscrierii mentiunilor prevazute in art. 16 din acelasi act normativ.