avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale amenda de la financiar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

amenda de la financiar

Buna ziua. Imi pare rau ca nu am aflat mai devreme de acest site, deoarece de catevaluni de zile ma confrunt cu o problema la care nu reusesc sa ii dau de capat. Sunt de curand administratora la o societate infiintata in 2006 si de asemenea ma ocup si de partea de contabilitate. In momentul in care p preluat aceasta raspundere, contabilitatea firmei avea mari probleme deoarece inregistrarile contabile erau eronate, facturi lipsa, si am fost nevoita sa refac toata contabilitatea din anul 2006 pana in anul 2008. Cu aceasta ocazie am ramas in urma cu depunerea declaratiilor 100 si 300 pe lunile sept si dec2007, si decl 10 pe ian si febr. 2008. Pe data de 26 martie am fost la administratia financiara si am depus cu amenda (500 ron) declaratiile acestea,precum si alte declaratii obligatorii cu termen de depunere in ianuarie 2008. Inl una iulie am primit acasa o somatie de la ANAF in care erau precizate sumele restante de plata la bugetul statului (ceea ce era corect) si amenzi in valoare de 1500 ron. In urmatoarea zi m-am prezentat la admin fin cu aceasta adresa, unde am aflat ca suma de 1500 ron reprezenta cei 500 ron achitati si 1000 ron amenda conform unui proces verbal de contraventie "pentru nedepunerea declaratiilor 100 si 300 pentru ianuarie-dec 2007", proces verbal despre care mi s-a explicat ca a fost trimis prin posta si pe care eu de fapt nu l-am primit. Dupa ce am fost verificata in calculator si s-a vazut ca declaratiile erau depuse, mi s-a spus sa revin peste o luna pentru a rezolva problema cu persoana care intocmise acest proces verbal in sensul ca acesta trebuia anulat. Am revenit dupa cum mi s-a spus, dar mi s-a spus ca nu se poate rezolva nimica si ca amenda trebuie platita si practic am fost data afara pe usa... Am revenit in luna septembrie si am apelat la o alta persoana cu functie mai inalta pentru rezolvarea problemei, am fost sfatuita sa fac o adresa catre anaf in care sa explic situatia. Am asteptat o luna si ceva pentru un raspuns la adresa mea, si nu am primit nimica. Am fost din nou la sediu anaf, unde mi s-a explicat ca imi lipseste din declaratia 100 pe sept si dec impozitul pe profit si declaratia 101 pentru anul 2006. Am intocmit declaratiile lipsa si am aratat procesul verbal incheiat pe 26 martie 2008 si mi s-a zis ca acestea pot fi inregistrate pe acelasi proces verbal. Dupa ce mi-au fost stampilate actele cu data de 26 martie 2008, am fost trimisa la alta doamna de acolo care nu a vrut sa mi le inregistreze decat daca platesc amenda de 1000 ron. Acest lucru nu mi se pare corect, din moment ce in acel proces verbal sunt mentionate alte declaratii nedepuse fata de ceea ce mi-a ramas mie nedepus. Intrebarea mea este daca intr-adevar pot depune declaratiile pe procesul verbal deja incheiat si daca se poate face anularea procesului verbal cu amenda de 1000 ron. Va rog mult de tot sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:57, 20 Decembrie 2008
povestea e putin "stufoasa" pentru weekend.
se poate contesta procesul verbal in termen de 15 zile de la intocmire.
Intrebarea mea este daca intr-adevar pot depune declaratiile pe procesul verbal deja incheiat si daca se poate face anularea procesului verbal cu amenda de 1000 ron. Va rog mult de tot sa ma ajutati!

Stimata doamna, nu se pot "depune declaratiile pe un proces-verbal"! Asa procedeaza Finantele, ca sa platiti amenda pe loc!
Semnati pentru procesul verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor si contestati-l in termen de 15 zile. Pangerea este de competenta instantei de drept comun (judecatoria) si introducerea ei suspenda de drept executarea.
Stiu, interesul firmei este sa aiba o relatie foarte buna, nu buna, cu Finantele dar nu strica si un proces! Va asigur ca, dupa ce castigati procesul, veti intalni numai oameni amabili o perioada! :)
Va urez mult succes, sarbatori fericite si nu uitati sa transmiteti prin posta, cu confirmare de primire, plangerea contraventionala (instantele sunt in vacanta judecatoreasca pana in 05.01.2009 si au doar 2-3 zile program cu publicul)!

Am uitat sa scriu esentialul: verificati, intai, daca procesul verbal cuprinde mentiunile prevazute la art. 17 din O.G. nr. 2/2001, mentiuni fara de care este nul de drept (verificati, in special, data savarsirii contraventiei).
Apoi verificati-l si sub aspectul inscrierii mentiunilor prevazute in art. 16 din acelasi act normativ.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Decembrie 2008
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Sfatul meu este, sa le trimiteti prin posta cu confirmare de primire. Este mai usor si fara prea multa bataie de cap. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant 30 iunie 2010 allutza allutza Buna ziua, Am o problema la care nu gasesc raspuns nici cum. Sunt contabil la un srl infiintat in martie 2009, deoarece am iesit de pe bancile facultatii ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda finante nedepunere declaratii cristian_saulea cristian_saulea Am deschis o firma noua de tip srl-d pentru a accesa un grant prin programul \"tineri intreprinzatori\" in februarie 2011. Conform statutului de ... (vezi toată discuția)
Amenda firma cu activitate suspendata claudiualex1981 claudiualex1981 Am primit o instiintare pentru o amenda de 1500 RON data de ANAF ca nu am depus bilantul contabil pentru o firma (SRL) care are activitatea suspendata din ... (vezi toată discuția)