avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... uzucapiune?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

uzucapiune?

Buna ziua,
Am mostenit de la parinti casa si teren de 1000 m.p., neintabulate. La masuratoare s-a constatat ca in realitate sunt aproape 1400 m.p. Am inteles ca trebuie formulata actiune civila impotrica comunei respective, reprezentata de primar, prin care sa se constate dobandirea dreptului de proprietate asupra intregii sufrafete. Ce acte trebuie atasate la dosarul respectiv?
Va multumesc!

Daca parintii au stapanit timp de 30 de ani terenul respectiv, in mod continuu, public, neintrerupt si sub nume de proprietari, puteti formula actiune in uzucapiune si accesiune imobiliara. La cerere atasati acte de stare civila, certificat de atestare fiscala, chitante cu privire la plata impozitului, facturi utilitati etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere acte de proprietate pentru casa si teren cumparate cu, chitanta de mana ramo80 ramo80 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati care este calea de urmat pentru a obtine actele de proprietate, in situatia urmatoare: Socrii mei au cumparat in urma cu ... (vezi toată discuția)
Teren- conditii de dobandire a dr de proprietate prin uzucapiune iancutuila iancutuila va rog sa ma lamuriti si pe mine . in 1990 am cumparat un teren de 0,15 h pe care am construit o casa . avem doar o chitanta de mana si nu avem titlu de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! cumparare teren chitanta de mana ViorelCiobanu ViorelCiobanu in anul 2006 am cumparat un teren intravilan cu chitanta de mana de la o persoana care si el la randul lui in anii \'80 cumparase terenul tot cu chitanta de ... (vezi toată discuția)