avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

va rog sa ma lamuriti la urmatoarea situatie suntem trei frati unul mai mare o sora la mijloc si un frate mai mic.Cel mai mare a primit de la parinti in urma cu 10 ani casa strabunicilor cu aproxmativ 25 ari in intravilan. Cel mic a primit in urma cu 2 ani de la parinti casa lor impreuna cu 80 ari tot in intravilan.Toate tranactiile cred sunt facute cu contract de vinzare cumparare dar nu sunt sigur. Parinti traesc amindoi si intrebarea ar fi daca sora mai poate mosteni ceva avind in vedere ca unul dintre parinti ar fi de acord sa repare gresala mai ales ca ,ia ii cauta mai des
Cel mai recent răspuns: vasile2020 , utilizator 06:56, 31 Mai 2012
Pai bineinteles ca poate, cu doua conditii: la decesul parintilor sa se mai gaseasca bunuri in masa succesorala, iar sora sa accepte mostenirea in timp util. De retinut; chiar daca fratii au fost gratificati in timpul vietii, isi pastreaza vocatia succesorala (adica la moartea parintilor sunt 3 mostenitori legali: cei doi frati si sora).
Sora va mosteni sigur ceva- respectiv rezerva suscesorala, in calitate de mostenitor legal (fiica). In cazul in care singurii mostenitori sunt copiii, acestia mostenesc toti trei, in cote egale.
ma gindeam daca mai pot face demersuri sa-mi dea o parete din terenul parintilor fiind vorba de 80 arii teren intravilan
daca terenul si casa au fost instrainate ce mai poate cuprinde masa succesorala dupa moartea parintilor ca toti frati sa mosteneasca in cote egale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa părintească se imparte intre frati Anna2309 Anna2309 Buna ziua, in urma cu cateva zile am primit o veste care oarecum m-a tulburat si as vrea sa va intreb daca cumva a-ți trecut prin asa ceva si daca asa este ... (vezi toată discuția)
Succesiune - sot mostenitor mboletta mboletta Va rog sa raspundeti cu detalli despre aceasta speta; Decedat fara urmasi - masa succesorala compusa din casa, teren plus un teren arabil. Casa si terenul ... (vezi toată discuția)
Succesiune. drepturile sotului supravietuitor mihaela70 mihaela70 buna seara .as dorii sa-mi spuneti daca fratele a decedat si nu are copii , sotia lui poate sa deschida o succesiune dupa bunica fratelui , are vocatie ... (vezi toată discuția)