avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinere la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinere la bloc

Buna ziua,
De ceva vreme ne confruntam cu numeroase probleme la noi in bloc. Presedintele si administratorul conduc dupa bunul plac, contrar vointei oamenilor.
Mai nou, ne obliga sa platim "reparatii" posibile , adica vor sa stranga un fond de reparatii pentru viitoarele avarii aparute. Cum plata intretinerii este foarte mare datorita lunilor de iarna, nimeni nu este de acord sa plateasca acest fond, cel putin in momentul de fata.
Casiera scrie pe chitanta " plata partiala a intretinerii" din cauza faptului ca nu vrem sa platim acei bani in plus care nu se regasesc pe facturile de utilitati.
Este legal si corect atata timp cat eu imi platesc datorille catre furnizori ?

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:08, 12 Decembrie 2012
Da, este legal!
Conform legii 230/2007, asociatia de proprietari trebuie sa-si constituie un fond de reparatii din care ulterior se vor face reparatii ale condominiului.
Iata textul de lege:
Art. 45......
(3) Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au obligatia sa aprobe si un fond de reparatii anual, necesar pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune. Comitetul executiv va pregati si va prezenta adunarii generale suma anuala necesara pentru constituirea sau completarea acestui fond, care se alimenteaza in avans, in transe lunare egale, prevazute in lista de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari. Platile pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune se vor face din fondul de reparatii. Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari pot aproba si alte fonduri cu caracter special.
..............
Art. 46. - Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de plata a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine la cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.
Pentru ca nu mai vreau sa deschid un nou subiect, va adresez urmatoarea intrebare: daca sunt trecuta la intretinere intr-un alt bloc si in curand ma mut cu prietenul meu trebuie sa platesc intretinere in doua locuri?
Mentionez ca am un loc de parcare in blocul unde locuiesc si nu as vrea sa-l pierd. Nu stiu ce sa fac, sa aduc administratorei dovada ca platesc intretinerea in alta parte si sa nu mai ma treaca la intretinere? Este posibil? Blocul in care voi locui este contorizat ( apometre,repartitoare).
Multumesc!
Locuirea intr-unul din apartamente este una si....locul de parcare este alta.

Locul de parcare il mentineti la vechea locuinta daca sunteti proprietara acolo sau/si daca l-ati platit.

Faptul ca va mutati la prietenul dv. inseamna ca veti locui 2 persoane in acel apartament si asta inseamna pentru utilitatile gaze, electricitate, salubrizare consum pentru 2 persoane, iar in vechea locuinta 0 persoane.
Deci va scoateti de la plata acestor utilitati, se spune "va scoateti de la intretinere", de la vechea locuinta si .... va declarati la noua locuinta.

Pe administratorul de la noua locuinta nu are de ce sa-l intereseze ca platiti in alta parte o alta factura de utilitati, pe el il intereseaza sa platiti factura lui, nu a altuia, pentru ca locuiti la el in bloc.
Aceste trei utilitati subliniate de mine nu sunt contorizate, ele se repartizeaza pe numar de persoane si este important ca toate persoanele care locuiesc si consuma in acel bloc sa fie cuprinse in aceasta repartizare, tot asa cum este corect si daca nu locuiesc sa nu plateasca ceva care nu consuma sau de care nu beneficiaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere a unei persoane care este la randul ei proprietar a2ioio a2ioio Buna Ziua. Daca ma puteti asista, va rog, in situatia in care avem doua persoane care detin un apartament in Bucuresti (adica eu si prietenul), si daca ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii in lipsa proprietarului Ruslana1 Ruslana1 Buna ziua. As dori sa stiu ce anume ar trebui sa platesc la intretinere daca lipsesc de acasa 6 luni pe an (inclusiv in lunile de iarna); mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Probleme in asociatie tot_noi tot_noi Buna ziua, am o problema cu care cred ca se confrunta mai multi locatari care nu au prieteni printre administratori de bloc, presedinti si mecanici...Tot felul ... (vezi toată discuția)