avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru

In cazul unui teren intravilan (proprietate particulara, neîngrădit), situat la marginea unei comune din Ilfov, având cadastrul şi intabularea făcute în 2006, poate fi modificat cadastrul fără acordul proprietarului ? Mi se pare un gest abuziv din partea arhitectului primăriei care mi-a trimis un plic cu o foaie pe care scria doar atât: "Vă rugăm să vă prezentaţi la primărie pentru clarificarea situaţiei terenului din tarlaua X."Fără nici o explicaţie în ce constă această neclaritate.Am vorbit la primărie cu arhitectul respectiv şi mi s-a spus că proprietarul vecin vrea să construiască un cămin de bătrâni şi pentru asta va intra 4m pe terenul meu, din cauză că terenul lui s-a îngustat datorită unor lucrări făcute la şosea.Ar însemna ca şi graniţa terenului meu să fie mutată cu 4m pentru a ramâne suprafaţa iniţială, ceea ce înseamnă alt cadastru, alte complicaţii cu care nu sunt de acord.Ce se poate face? Ce mă sfătuiţi să fac? Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:31, 31 Mai 2012
Cadastrul poate fi modificat fara acordul proprietarului in situatia in care exista hotarare a instantei de judecata sau alt act egal ca valoare juridica dispus de autoritatea publica locala
Pentru solutionare amiabila,dati curs invitatiei reprezentantului primariei,unde urmeaza sa va expuneti punctul de vedere si sa analizati eventual optiunile favorabile dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cu suprapuneri mihailesculivius mihailesculivius Buna ziua, Am cumparat un teren extravilan 500mp in 2007 (la pretul de varf).Cand am cumparat ni s-au facut masuratori de catre o firma autorizata de ... (vezi toată discuția)
Nu mi se elibereaza certificat de urbanism Pop D Pop D Buna ziua! Mentionez faptul ca in data de 18.12.2017 am depus la primarie documentatia pt eliberarea unui CU pt o casa p+m. Accesul la parcela care are 576 m2 ... (vezi toată discuția)
Cerere autorizatie de constructie fara rezolvare deoarece teren privat in pug este "parc comunal propus"? NicoleIosif NicoleIosif Buna seara. Am un teren, am proces verbal de punere in posesie, am titlu de proprietate in care este specificat; Teren extravilan - arabil. Am fost la ... (vezi toată discuția)