avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere autorizatie de constructie fara rezolvare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere autorizatie de constructie fara rezolvare deoarece teren privat in PUG este "parc comunal propus"?

Buna seara.
Am un teren, am proces verbal de punere in posesie, am titlu de proprietate in care este specificat; Teren extravilan - arabil.
Am fost la Primarie acum un an si jumatate pentru a cere autorizatie de inprejmuire teren si mi s-a spus ca nu este nicio problema doar ca trebuie sa actualizez Cadastrul. Am facut documentatia necesara si dupa doua luni s-a realizat acest Cadastru si am mers din nou la primarie raspunsul de data aceasta fiind ca trebuie sa fac PUZ. S-au legat de faptul ca terenul este in zona Natura 2000 si ca de-abia dupa finalizarea PUZ-ului vor putea sa elibereze autorizatie de imprejmuire teren si ulterior autorizatie de constructie pentru casa.
Am platit o firma autorizata care a realizat documentatia necesara, bineinteles discutand si cu constructorul, iar la final cand am mers imreuna cu arhitecta la primarie sa depunem cererea pentru eliberare certificat de urbanism ne-au raspuns ca '"stiti sunt probleme cu terenul, acolo este parc comunal si nu se poate construi nimic'. Am primit raspuns scris dupa 60 de zile: "Aviz nefavorabil", interdictie de contruire deoarece este zona verde -"parc comunal propus".
Acum nu mai era nicio problema legata de Natura 2000.
Daca imi spuneau acum un an si jumatate ca nu se poate construi, era altceva. Simt ca ceva nu este in regula. Cum se poate ca in Titlu de proprietate terenul sa aiba o destinatie si cu doi ani inainte de a fi pus in posesie, prin Hotararea Consiliu Local, se apropa PUG-ul prin care, s-a trecut Tarlaua respectiva unde se afla si terenul meu, de la extravilan la intravilan, s-a propus zona parc comunal, fara sa fiu informat?
Va rog mult sa imi spuneti ce pot sa fac acum, pentru ca terenul este al meu si nu pot sa il folosesc?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2019
NicoleIosif, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 22:48, 20 Noiembrie 2019
E ceva bizar aici. In primul rand ca sa construiasca un parc comunal ar trebui in prealabil sa va exproprieze.

Ar fi bine sa consultati un avocat caruia sa ii aratati toate actele astfel incat sa va consilieze in cunostinta de cauza.

Cu stima,
Nu este nimic amenajat pe aceasta tarla. Sunt numai balarii si mai mult decat atat exista deja patru proprietati construite cu zece ani in urma, terenul meu aflandu-se intre ele. Mi s-a spus ca daca construiam inainte de 2005 cand a aparut legea spatiilor verzi era bun facut. Acum nu se poate. Sa astept pana noul PUG va fi aprobat pentru ca in noul PUG exista propunere ca acest parc(pe care niciodata nu au intentionat sa il amenajeze) sa devina curs constructii, insa nu se stie daca va fi aprobat si cand.

Cu respect,
Un PUG nu se adoptă de azi pe maine. Deci depinde in ce stadiu se află.

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie atepelus atepelus Autorizatia se poate obtine in baza PUG( certificat de urbanism) la terenurile libere de contructii sau este obligatoriu ca zona sa aiba o documentatie ... (vezi toată discuția)
Teren 500m2 extravilan gard in gard cu intravilan = nu pot construi mariuss86 mariuss86 in anul 2009 am achizitionat un teren extravilan de 500 m patrati, aflat in imediata apropiere de limita intravilanului (gard in gard - vecinul e in intravilan ... (vezi toată discuția)