avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii transfer contributii pensii italia-romania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

transfer contributii pensii italia-romania

Lucrez in Italia cun contract de munca regular din anul 2007. Am primit in fiecare an CUD in urma caruia am facut declaratia de venit. Dorind sa ma intorc acasa, am intrebat la INPS cum se pot transfera contributiile mele din acesti ani in Romania, precum si vechimea in munca, si mi s-a raspuns ca nu sunt la curent daca intre Romania si Italia exista un acord in acest sens, dar daca exista acord, sa vin cu cererile din Romania.

As dorii sa aflu unde trebuie sa ma adresez pentru a avea toate detaliile in legatura cu acest subiect, precum si procedura de urmat, daca ceea ce vreau este posibil.

Multumiri anticipate :)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:51, 31 Mai 2012
Pentru a putea beneficia de recunoaşterea în România a stagiului de cotizare la sistemul asigurărilor sociale din Italia, trebuie să vă adresaţi Casei judeţene/municipale de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi Agenţiei judeţene/ municipale pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia aveţi domiciliul.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in romania dupa o perioada lucrata in italia mmark mmark Buna ziua, Am fost angajat o perioada de 1 an circa in Italia dupa care acum urmeaza sa ma intorc in tara pentru a incepe un nou serviciu. Printre actele ... (vezi toată discuția)
Alocatie europeana-italia babotzi babotzi Unde ma adresez si care este procedura ,solicitantul fiind in Italia de 5 ani,cu contract de munca ,CUD,etc.Familia este in tara.Informatiile gasite nu sunt ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj din italia haleboghie haleboghie buna ziua situatie mea este urmatoarea : actualmente locuiesc in italia si primesc ajutorul de somaj de doua luni .am intentia de a ma intoarce in romania ... (vezi toată discuția)