avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de somaj din italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de somaj din italia

buna ziua
situatie mea este urmatoarea : actualmente locuiesc in italia si primesc ajutorul de somaj de doua luni .am intentia de a ma intoarce in romania peste o luna in vederea obtinerii unui loc de munca pe perioada determinata . acum intrebarea mea este urmatoarea . daca nu declar la inps noul meu loc de munca din romania ( chiar daca este vorba de un loc de munca pe perioada determinata -vezi prevederea inps in legatura cu locurile de muna sezoniere pe perioada indemnitatii de somaj ) si numai intentionez sa ma intorc in italia de ce anume sunt pasibil in romania , care vor fi consecintele , ce prevede legea ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 26 Iunie 2012
In Romania , este interzis cumulul indemnizatiei de somaj cu venituri din activitãţi autorizate potrivit legi care depãşesc valoarea indicatorului social de referinţã al asigurãrilor pentru şomaj şi stimulãrii ocupãrii forţei de muncã în vigoare în luna pentru care se face dovada.
pe mine ma intereseaza de ce anume sunt pasibil daca pastrez indemnizatia de somal din italia pana la finele ei (adica inca 5 luni ) si in acelasi timp sunt angajat la stat in romania ? pe de o parte nu este corect ce vreau eu sa fac , dar pe de alta parte eu am contribuit cel putin 2 ani in italia pt. a avea acest drept . este cineva in masura sa-mi explice consecintele ? este cert ca ma vor descoperi ?
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
haleboghie, utilizator
In Romania, veti fi p[us sa returnati indemnizatioa de somaj daca va descopera .. pentru Italia ar trebui sa ne specificati exact care este textul de lege ce se refera la acest aspect.

Daca doriti un raspuns cat mai exact adresati-va ANOFM-ului
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Roiu  Maria Nicoleta Roiu Maria Nicoleta Buna ziua. Am lucrat in Italia doi ani doar pe perioada veri fiind in vacanta. Am facut dosarul ca sa beneficiez de somaj caci ma incadram. Imi vine raspunsul ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj absolvent de facultate care a lucrat sezonier Elena120 Elena120 Buna ziua ! Va solicit cateva lamuriri intrucat cei de la ANOFM prezinta o opinie, iar legea o alta opinie, dupa parerea mea. In cazul in care un tanar se ... (vezi toată discuția)
Am angajat persoana de 49 ani, beneficiez de facilitati? danauzu danauzu am angajat o persoana de 49 de ani ,dar care nu era somer indemnizat si nici inscrisa la somaj pentru gasirea unui loc de munca,pot sa beneficiez de ceva ... (vezi toată discuția)