avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere?

Copilul meu sta in chirie impreuna cu un alt baiat in Cluj -Napoca.Au contract legal de inchiriere incheiat cu proprietarul.Banii pentru cheltuielile lunare au fost adunati de colegul de apartament,iar baiatul meu abia acum a aflat,(dupa ce li s-a taiat cuentul), ca colegul de camera nu a latit cheltuielile, ba mai mult, a cheltuit toti banii, si cei primiti de la baiat. Singura proba ca i-a dat banii regulat este un martor, prietena baiatului meu.Gazda a retinut actul de identitate a baiatului care a cheltuit banii si i-a dat un termen de 10 zile pentru a plati cheltuielile restante.A fost nevoie de acest gest pentru ca baiatul si-a impachetat lucrurile si -din cuvinte auzite intamplator-se pregatea sa paraseasca tara.Va rog sa-mi spuneti daca este vre-o sansa de a recupera banii pe care i-am dat cu buna credinta acestui om.Va multumesc.
Cam greu de demonstrat faptele , si , de asemenea, de recuperat banii.
Puteţi încerca o plângere, însă vă daţi seama că va fi de durată rezolvarea. Din păcate, în cazuri similare, oamenii rămân păgubiţi , dar cu ceva exeprienţă şi cu învăţătura de nu mai da bani aşa de uşor, fără să întocmească un înscris. Dacă ar fi existat un înscris, ar fi fost mai simplu. Când este vorba despre bani, martorii nu sunt suficienţi pentru a se proba transmiterea banilor către o personaă. Poate aveţi noroc însă , ca băiatul respectiv să-şi recunoască fapta, când va fi chemat pentru declaraţie.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut "prieten" ticusorin ticusorin Buna ziua, Am imprumutat un \"prieten\" cu suma de 1.500 euro. Nu am facut nici un document, dar am un martor care a fost de fata cand i-am dat banii. Acum ... (vezi toată discuția)
Hartuire fluturealbastru fluturealbastru buna.vorbesc cu un baiat de cativa ani si suntem pe cale sa ne despartim.. adica am incercat de my multe ori saa ma despart de el dar de fiecare data spunea ... (vezi toată discuția)
Probe inscrisuri, martori, etc. loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Si se va tine cont inca de la primul termen de inscrisul pe care-l depun atunci ?...imi este foarte util pentru divort...ca proba. Poate sa-si ... (vezi toată discuția)