avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... TAXI-Despagubiri in caz de accident.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

TAXI-Despagubiri in caz de accident.

Buna ziua.
Sunt angajat ca taximetrist la o companie de taximetre
din Timisoara cu salar minim pe economie(2.800.000 lei)
si platesc cartea de munca si asigurarile sociale,pensie,somaj etc. aproximativ 1.800.000 lei lunar,singura mea sursa de venit fiind profitul realizat din incasarile zilnice.
Va rog respectuos sa-mi spuneti daca exista o modalitate de a primi despagubiri pentru zilele in
care autoturismul proprietate personala inchiriat firmei cu contract de inchirier,conform L38/2003, si pe care lucrez a fost in reparatie(7 zile)in urma unui accident.Mentionez ca accidentul nu s-a produs din vina mea si ca singura despagubire a constat in repararea autoturismului.
Va multumesc si astept rasunsul dvs.
Cu stima Radu
Sigur ca da.Actiune in despagubiri intemeiata pe art 998-999 C.civ.[raspundere pt. fapta proprie];mentionezi in ea ca ceri despagubiri pt. beneficiul nerealizat si precizezi care este media castigului tau zilnic [cu dovezi eventual].Daca politia i-a stabilit vinovatia nu mai trebuie s-o dovedesti si tu in proces.Paratul este de drept in intarziere de la data producerii accidentului astfel ca de la acel moment va plati si dobanzi la despagubirea stabilita de instanta.


> Buna ziua.
> Sunt angajat ca taximetrist la o companie de taximetre
>din Timisoara cu salar minim pe economie(2.800.000 lei)
>si platesc cartea de munca si asigurarile sociale,pensie,somaj etc. aproximativ 1.800.000 lei lunar,singura mea sursa de venit fiind profitul realizat din incasarile zilnice.
> Va rog respectuos sa-mi spuneti daca exista o modalitate de a primi despagubiri pentru zilele in
>care autoturismul proprietate personala inchiriat firmei cu contract de inchirier,conform L38/2003, si pe care lucrez a fost in reparatie(7 zile)in urma unui accident.Mentionez ca accidentul nu s-a produs din vina mea si ca singura despagubire a constat in repararea autoturismului.
> Va multumesc si astept rasunsul dvs.
> Cu stima Radu

TE POŢI ADRESA ªI SOCIETÃŢII DE ASIGURARE A CELUI VINOVAT DE PRODUCEREA ACCIDENTULUI INVOCÎND PREVEDERILE ART. 32 PCT.3 DIN ORDINUL CSA NR. 3113/2003 CARE REGLEMENTEAZÃ ACCIDENTELE DE CIRCULAŢIE PRODUSE ÎN ANUL 2004, ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE PRETENŢIILE TALE POT FI DOVEDITE CU ACTE. DACÃ NU ŢI SE ACORDÃ DESPÃGUBIRILE PE CALE AMIABILÃ, TE POŢI ADRESA INSTANŢEI DE JUDECATÃ ÎMPOTRIVA CELUI VINOVAT DE PRODUCEREA ACCIDENTULUI PRECUM ªI A SOCIETÃŢII DE ASIGURARE RESPECTIVE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale accident BogdanClaudiu BogdanClaudiu Buna Ziua, in decursul saptamani trecute am fost implicat intr-un accident in afara orasului Buzau in drum spre o localitate din afara judetului soldat doar ... (vezi toată discuția)
Daune pe langa rca Lulica Lulica In urma cu o saptamana am avut un accident usor cu un taxi. Eu ieseam din parcare si, datorita unui vehicul parcat paralel cu cardul de masini de langa trotuar ... (vezi toată discuția)
Accident taxi victima pasager mihaela2002 mihaela2002 Am fost victima unui accident ca pasager intr/un taxi, vinovat de producerea accidentului este taximetristul. M-am ales cu o plaga in barbie si o plaga cusuta ... (vezi toată discuția)