avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate concubinul sa beneficieze de indemnizatie pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate concubinul sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua,sunt mama a doua fetite si in curand voi deveni ptr a treia oara mamica,din pacate sunt in divort ,insarcinata sunt cu concubinul cu care locuiesc,intrebarea mea este;se poate ca concubinul sa primeasca indemnizatie ptr copil?eu nu lucrez momentan,concubinul are un loc de munca de peste 12 luni
va multumesc cu stima
Cel mai recent răspuns: omama , utilizator 14:26, 1 Iunie 2012
Hmmm...
Am senzatia ca sunt primul care va va da o veste proasta, mai proasta decat va asteptati dvs.

Din ce descrieti, ma tem ca problema dvs. nu va fi daca tatal biologic al copilului dvs. poate sa intre in concediu de crestere copil, ci "cine este tatal in acte, civil, al copilului".

Daca concubinul actual va fi notat la starea civila ca tata al copilului, atunci ar putea beneficia de concediu si indemnizatie (daca are si stagiul de 1 an in care sa fi realizat venituri profesionale impozabile).

Dar nu cred ca concubinul va fi tatal civil al copilului :(. Tatal copilului dvs. este sotul dvs., in virtutea prezumtiei de paternitate: copilul conceput in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei. Practic, in cartificatul de nastere al copilului dvs. va figura ca tata sotul cu care sunteti in divort.
Prezumtia de paternitate se rastoarna in cadrul unui proces, denumit "tagada paternitatii".
Ulterior castigarii acestul proces, la rubirca tata din certificatul copilului veti avea trecuta o liniuta.
Dupa asta, concubinul va recunoaste copilul si in final in treilea certificat va aparea ca tata adevaratul tata biologic.
va multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate JulieC JulieC Ma adresez dumneavoastra cu o problema delicata. Sunt despartatita in fapt de fostul meu sot de doi ani de zile. Sunt intr-un proces de divort de in faza de ... (vezi toată discuția)
Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)
Schimbare certificat de nastere anamarton anamarton Buna ziua.Imi cer scuze de deranj as dori sa stiu ce pot face sau ce trebuie sa fac ptr a schimba numele tatalui dintr-un certificat de nastere a unui bebe de ... (vezi toată discuția)