avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie in detrimentul copiilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie in detrimentul copiilor

Buna ziua,
Bunica mea a intrat in posesia unei sume importante de bani. Ea are 3 copii, printre care si tatal meu, sotul a murit. Sub anumite pretexte, vrea sa dea banii (acum, in timpul vietii) doar celorlalti 2 copii. In eventualitatea in care face acest lucru, cum ar putea tatal meu sa isi apere interesele? Eu ma gandesc si la eventualitatea in care sa actioneze dupa deschiderea succesiunii. Bunica mea nu cred ca ar da acei bani sub forma prevazut pentru o donatie (forma autentica). Daca da banii mentionati nepotilor ei si nu copiilor, se mai poate cere reductiunea donatiilor la deschiderea succesiunii?Ma gandesc ca trebuie sa existe o solutie pentru a impiedica pe cel care isi "risipeste" patrimoniul sa actioneze in detrimentul unuia dintre succesori. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
cityboy, utilizator
Cel mai recent răspuns: cityboy , utilizator 15:04, 2 Iunie 2012
pe de alta parte nimeni nu este obligat sa lase o mostenire.
adica fiecare om poate dispune liber si cum doreste de bunurile sale
Mda..astept si niste raspunsuri care tind macar inspre a ma ajuta sau clarifica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după bunici. are dreptul un nepot de fiu decedat să conteste un transfer de proprietate făcut unchiului? vwwhite vwwhite Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au ... (vezi toată discuția)
Testament fără succesiune dezbătută. care e situația bunurilor cuprinse în el? voichita4075 voichita4075 am 77 de ani,am testament pe un teren (pe el exista dintotdeauna o casuta) din anul 1955,Acest testament este facut de bunicul meu. intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Reductiune testamentara yulianus yulianus Buna ziua. Revi cu o intrebare,pt cineva care ma poate ajuta, sunt intr-un proces cu unchiul meu partaj judicar, in care el cere reductiune testamentare(eu am ... (vezi toată discuția)