avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un antecontract de vanzare se poate transforma in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un antecontract de vanzare se poate transforma in creanta?

am dorit sa cumpar un apartament cu 3 camere in dna ghica ,si am achitat vanzatorilor suma de 45000 euro .
am incheiat la notariat un antecontract cu plata integrala urmand ca in termen de 30 zile sa incheie vanzarea ,deoarece nu era intabulat el fiind castigat in urma unei licitatii, actul lor de proprietate fiind actul de adjudecare.
nu au mai venit sa incheie actul de vanzare ,in termenul prevazut in contract.
eu i-am somat prin executor sa se prezinte la notariat pentru finalizarea actelor .'
s-au prezentat si au spus ca nu au de declarat nimic .
Am contactat un avocat care imi este amic,si i-am chemat in instanta pentru a mi se elibera o hotarare care sa tina loc de act de vanzare
Am timbrat actiunea si am inceput procesul ...asta in 2010 ..in prezent fiind iunie 2012.
Au inceput sicanele ,amanari ,diferite cereri, persoana executata anterior ,cerand sa intervina ,dupa cateva termene a cerut sotul, a cerut sa fie scutita de taxa de timbru,pana in acest moment problema mea ,nici nu sa luat in discutie.....probabil trebuie sa mai treaca cativa ani pentru acest lucru,eu sincer m-am saturat de tertipuri avocatesti si amanari.X-(
INTREBARE- pot eu sa cer unui executor ca sa execut aceasta suma de la vanzatori,pentru ca am aflat ulterior ca ei sunt dezvoltatori imobiliari si poseda mai multe cladiri cu apart. birouri etc.
am intrebat avocatul meu simi-a raspuns ca trebuie sa vorbeasca cu un executor....si au trecut iar cateva luni bune si el tot asteapta un raspuns.
va multumesc anticipat daca imi puteti da un raspuns
Este preferabil sa continuati procesul sa obtineti imobilul pentru ca sigut au aviut grija ca sa nu aiba bunuri pe numele lor, astfel ca nu sunteti siguri daca mai puteti executa creanta .Daca sunt dezvoltatori imobiliari au o societate sau mai multe si nu este una si aceeasi persoana cu care ati incheiat antecontractul.Aveti rabdare , toate procesele dureaza mult, termenele sunt lungi, asta e judecata in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament 3 camere achitat integral in litigiu doresc vanzare rmilan2011 rmilan2011 buna ziua , sunt deja pe rol de circa 16 luni cu un apartament de 3 camere in dn-a ghica ,situat chiar in marginea parcului. l-am achitat cu antecontract de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am încheiat în luna decembrie 2021 contractul final ... Daria51 Daria51 Bună ziua, Am încheiat în luna decembrie 2021 contractul final de vânzare cumpărare a unei case după multe amânări și termene nerespectate de către ... (vezi toată discuția)
Imobil adjudecat! cine plateste impozitul pe transfer de proprietate? ElisaB ElisaB Am achizitionat un imobil prin licitatie imobiliara! Ma confrunt cu urmatoarea problema: la intabularea actului de proprietate pe numele meu mi se cere dovada ... (vezi toată discuția)