avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere

Am si eu o problema la locul de munca "scumpul meu sef" nu doreste sa imi dea zile libere asa cum l-am rugat si eu(tinand cont k de o luna ii tot amintesc si tot imi zice k o sa se rezolve )dar vad k nu ma ia in seama de loc. ce este de facut ?cui ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 22 Iunie 2012
@ NanaAna

Art.137 C.mun.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
...

Incalcarea legislatiei muncii poate fi semnalata Inspectoratului Teritorial de Munca in raza careia isiare sediul social angajatorul ..
De unde stim ca s-a incalcat legislatia muncii in acesta speta si ca nu este vorba despre repaos saptamanal acordat in conditiile art.137Codul Muncii?
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator
Inca o mica nelamurire mai am: concediu de odihna mi-l pot lua cand doresc eu sau doar cand doreste angajatorul? Multumesc
Art. 148 C.mun.
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
....

Asadar, efectuarea CO se va face potrivit programarii ... insa exista si posibilitatea in anumite situatii de a se reprograma CO sau sa se ia in alta perioada stabilita de comun acord cu angajatorul ...
Buna ziua!
Am s eu o intrebare: pot trece pe o cerere de demisie k si motiv al plecarii din firma neacordarea concediului de odihna? Va multumesc

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare GABRIEL1960 GABRIEL1960 Se pot efectua ore suplimentare in limita a 48 ore saptamanal fara obligatia angajatorului de a acorda repaos 48 ore consecutive? Daca da in ce mod? Precizez ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare soucadan soucadan Buna ziua, un angajat este chemat la lucru si efectueaza intr-o zi de sambata 4 ore, cate ore libere va primi in urmatoarele 60 de zile?....4 ore sau 8 ore? (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal Alex.cinta Alex.cinta Salut. Treaba sta în felul urmator: pe data de 28,29 și 30 (luni, marți, miercuri) am concediu de odihna. Pe data de 31(joi) lucrez. Pe 1,2 și 3(vineri, ... (vezi toată discuția)