avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Expertiza topo neconcludenta -retrocedare pe vechile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Expertiza topo neconcludenta -retrocedare pe vechile amplasamente

Buna ziua, va rog un sfat pentru urmatorii pasi ...
Conform Lg 247/2005 am solicitat intr-o zona colinara necoopeerativizata retrocedarea pe vechile amplasamente.
La urmatorul termen trebuie sa se discute Expertiza topo (vezi pag1 si pag3) care ar fi trebuit sa identifice persoanele care ocupa ampasamentul identificat de mine (acte, etc).
Expertiza topo, in plan, a identificat si trasat doar conturul perimetrat al celor 2 mari suprafete de fîneaţă (una de 10 ha alta de 20 ha) făra sa precizeze care sunt cetaţenii ce le ocupa in prezent.
[ link extern ] /
[ link extern ] /

Sunt total nemultumit de experiza (experetul nici nu a facut masuratori pe teren, ci din niste harti ortofotoplan a extras conturul supraf)
Primaria (vezi adresa) nu a furnizat nici expertului nici instantei ocupantii terenului.
[ link extern ] /

Ce fac? Am de gind sa cer instantei anularea expertizei (pt necitarea corecta a partilor) sau oricum o alta expertiza (care sa apeleze/consulte Cartea funciara pt a extrace ocupatii terenului). Av. meu pacrca Nu ar vrea/recomanda anularea expertizei...
Deci...?!!#-o
Cel mai recent răspuns: Balaurul , utilizator 22:00, 3 Iunie 2012
Numai ca Cartea funciara veti gasi informatii privind proprietarii care ocupa terenurile respective . Formulati obiectiuni la raportul de expertiza si solicitati in concret sa rtaspunda obiectivelor ori solicitati o noua expertiza.
Am şanse peste 30% sa pot anula actele de proprietate ale cetatenilor ? care ocupa terenurile ce solicit a fi retrocedade (pe vechiul amplasament).
Desi strabunicul meu nu a fost nici macar legal expropiat (ci abuziv/cu japca), suprafeţele au ajuns in posesia altor cetateni, care la rindul lor au vindut sau facut succesiuni.... sunt un idealist (as vrea sa triumfe adevarul) DAR nu vad cum eu/instanta ar pune in discutie, pentru aprox 30-40 de cetateni, anularea actelor domniilor lor.:(:slap:
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
Balaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedarea pe vechile amplasamente in zona necooperativizata Balaurul Balaurul Buna ziua, va rog un sfat pentru urmatorii pasi în...: Problema, pe scurt: [b]1)[/b] Intr-o zona colinară, [u]zona necooperativizată[/u], [b]strabunului ... (vezi toată discuția)
La o adica ce sa aleg: retrocedarea terenului sau despagubiri ...? Balaurul Balaurul La 5 ani de la depunerea cereri de retrocedare conform legii 247/2005 se pare ca voi primi raspunsul (sunt invitat pt discutii la Prefectura) Situatia, pe ... (vezi toată discuția)
Funciar - sã înregistrez si la primãrie o cerere de completare? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o opinie la urmatoarea situatie: * Anul trecut, in 2010, dupa nenumărate tergiversari mi s-a emis solutia de retrocedare a terenului ... (vezi toată discuția)