avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cazul demisiei angajatorul este obligat sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cazul demisiei angajatorul este obligat sa plateasca concediul de odihna neefectuat?

Buna ziua, am fost angajata pe postul de gestionar in cadrul unei firme din 05.08.2011, iar in data de 05.05.2012 mi-am dat demisia din motive personale,practic a fost cu acordul partilor, si nu am avut preaviz.Ultimul salariu a intrat la data normala,dar banii de concediu nu. Am asteptat o luna ca ragaz, in speranta ca la urmatoarea data de salariu imi vor vira si mie banii de concediu, dar iata ca ziua platii a venit, si salariile angajatilor firmei au fost virate, dar eu nu am primit nimic. Luni voi merge sa vorbesc la resurse umane, dar inainte va rog sa ma sfatuiti cum sa pun problema, in cat timp ar trebui sa imi vireze banii in aceasta situatie? si de cate zile beneficiez? Mentionez ca nu mi-am luat nici o zi de concediu de la angajare pana la demisie.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
ionelenasorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kiriana , utilizator 21:41, 11 August 2018

Multumesc frumos pentru raspunsul rapid!
O zi buna!
Buna ziua ! Lucrez la o firma de 3 ani si am demisionat din motive personale. Daca nu mi.am luat concediu cam de aproximativ 2 ani banii de pe concediu ii pot lua pe 2 ani ? Sau pe 1 an?
se pot recupera in instanta pe ultimii 3 ani.
Daca sesizezi itm se rezolva ceva ?
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa plateasca salariile restante.

Alte discuții în legătură

Plata concediului de odihna Aura-Lucretia Aura-Lucretia Buna ziua! As dori sa stiu ce ar trebui sa fac, sa obtin banii pentru concediul de odihna pentru anul 2010. Am lucrat 9 luni la o firma, pana in februarie ... (vezi toată discuția)
Concedii Daniel Adam Daniel Adam Am 3 ani lucrati intr-o firma,si nu am avut concediu niciodata,nu mai vorbim de banii pe concediu,plus ca pe toata perioada cat am lucrat nu am semnat nici o ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna zgubi71 zgubi71 Buna ziua, in luna februarie mi-am dat demisia de la o societate ,solicitand in cererea de demisie si plata pe ultimii 2ani a concediului de odihna ... (vezi toată discuția)