avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... evaluare riscuri
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

evaluare riscuri

Exista firme de evaluare a riscurilor separat de SSM, sau evaluarea se face tot de catre o firma care face SSM??
Incercati pe internet sa cautati - firme pentru evaluare riscuri si va alegeti ce doriti.
Depinde la ce riscuri va referiti. Daca doriti evaluare riscuri pentru securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor sunt firme autorizate de catre ministerul muncii, in conformitate cu prevederile Legii nr. 319/ 2006, sa presteze activitati de prevenire si protectie, evaluarea riscurilor ssm fiind una din componente.
Conform altor legi specifice, pot fi autorizate firme care evalueaza riscuri financiare, riscuri economice, riscuri de asigurari, etc.
gigipopa a scris:

Incercati pe internet sa cautati - firme pentru evaluare riscuri si va alegeti ce doriti.
Depinde la ce riscuri va referiti. Daca doriti evaluare riscuri pentru securitatea si sanatatea in munca a lucratorilor sunt firme autorizate de catre ministerul muncii, in conformitate cu prevederile Legii nr. 319/ 2006, sa presteze activitati de prevenire si protectie, evaluarea riscurilor ssm fiind una din componente.
Conform altor legi specifice, pot fi autorizate firme care evalueaza riscuri financiare, riscuri economice, riscuri de asigurari, etc.

Este vorba de o evaluare a riscurilor pentru securitate si sanatate in munca, dar fiind vorba de o firma cu un singur angajat(eu),si cu risc minim(o sala de fitness, aerobic), nu mi-este clar daca trebuie sau nu sa ma adresez unei firme de consultanta, sau daca fac eu cursul de ssm, atunci eu fac totul,teoria si pratica, eu ma instruiesc singura,??este vorba de o cladire care nici macar nu face parte din categoria celor cu aviz de la ISU si pompieri, desi am trecut pe la ei mi-au dat hartii din care rezulta ca nu este necesar avizul lor.
Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/ 2006 mentioneaza la art.12 al.(1) - "Angajatorul are urmatoarle obligatii:
a) sa realizeze si sa fie in posesia unei evaluari a riscurilor pentru securitatea si sanatatea in munca, inclusiv pentru acele grupuri sensibile la riscuri specifice."
Daca nu aveti angajati, adica dvs. sunteti unic angajat, nu indepliniti conditii de angajator, decat in momentul in care angajati alti lucratori.
Daca discutam despre riscuri de accidentare a dvs. si a celor pe care ii antrenati nu sunt sigur ca exista doar riscuri minime, deoarece va desfasurati activitatea intr-o cladire (riscuri specifice constructiilor - vulnerabilitate la cutremur, incendiu, chiar si explozie daca in cladire sunt gaze), activitatea sportiva, ea insasi, presupune riscuri de accidentare pentru dvs. si pentru cei pe care ii antrenati (daca se intampla in timpul programului de lucru, accidentul dvs. poate fi considerat accident de munca, iar daca se accidenteaza unul din cei antrenati sa zicem dintr-un motiv care va apartine ca . - nu ati sters bine podeaua, ramane cu invaliditate in urma unei fracturi si va actioneaza in instanta, pentru a-i plati daune morale, etc.).
Pot continua si cu alte "minuni" care se pot intampla, dar nu vrea sa va tai din elan. Sa stiti ca statistica mentioneaza producerea unor evenimente in cele mai ciudate locuri de munca/ posturi de lucru, din cauze neluate in seama, la momentul oportun.
Este bine sa intocmiti un document in care sa va nominalizati riscurile identificate de dvs., avand in vedere in special aparatele sportive pe care le detineti in clubul de fitnes (mare atentie la aparatura actionata electric - poate produce electrocutarea utilizatorului si chiar la aparatura actionata hidraulic sau pneumatic - spargerea unui furtun poate proiecta jet in ochii cuiva), respectiv riscurile legate de alunecari pe podea, cadere pe scari, etc., sa stabiliti niste actiuni pe care sa le aveti in vedere (de exemplu sa va dotati cu carpe uscate pentru sters parchetul, etc.) pentru a nu se "activa" riscul identificat.
Cu siguranta nu veti fi deranjata de catre ITM decat in cazul in care se produce un eveniment, in urma caruia se inregistreaza o reclamatie.
Daca doriti sa faceti un curs ssm, nu este rau, in ideea ca afacerea va prospera si veti recurge la angajarea de lucratori.
Multumesc, aveti dreptate, accidente se pot intampla oriunde, eu ma informez doar pentru ca nu vreau sa arunc bani pe fereastra la firme care iti incarca factura aiurea, cladirea e construita de la fundatie de mine, este asigurata, si am evitat riscurile din start, scari nu am , parchet nu(mocheta), instalatia electrica este facuta cu profesionisti(prevede toate tipurile de protectie pe retea), raman de vazut riscurile producerii accidentelor la aparate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in conditii toxice nicoletagalb nicoletagalb lucrez de 4 ani la o fabrica de piese auto în vapori de uleiuri toxice. iar de ceva timp am dureri in piept si tuse mai ales la locul de munca,m-am adresat ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru autorizatie pe linie de securitate a muncii a unui camin de batrani domannicolae domannicolae documentele necesare pentru autorizarea pe linie de securitatea muncii a unui camin de batrani (vezi toată discuția)