avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Din ce bani platim avocatul/reprezentantul in instanta ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Din ce bani platim avocatul/reprezentantul in instanta al Asociatiei ?

Buna seara !
Asociatia noastra a desemnat-o pe d-na Administrator pentru a ne reprezenta in instanta in procesele deschise pentru recuperarea restantelor de la rau-platnici.
Pentru acest lucru s-a intocmit un contract intre Asociatie si d-na Admin cu prevederea ca i se vor plati serviciile de reprezentare in instanta, dupa terminarea fiecaruia dintre procese.
Intrebarea mea este : din ce bani ii vom plati aceste servicii ?
Vom crea un fond special ?
Din fondul de penalitati ?

Va multumesc anticipat,
1. Pentru reprezentare nu se face contract, ci o simpla imputernicire, administratorul fiind angajat al asociatiei.
2. Cheltuielile cu multiplicarea documentelor si alte asemenea cheltuieli marunte se fac din fondul de reparatii si la terminarea procesului in care asociatia cere recuperarea acestor cheltuieli pe baza chitantelor depuse la dosar, iar instanta acordand recuperarea acestora, se pun pe liste in sarcina paratilor si recuperate indarat la fondul de reparatii de unde au fost scoase. In acelasi mod se procedeaza si cu cheltuieli mai mari, cum ar fi contractul cu un avocat.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
elga50, moderator
Dar banii pe care ii dati "pentru reprezentare" ce sunt??
Nu este datoria presedintelui sa va reprezinte, sau presedintele este presedinte doar cand este usor?
Daca nu platiti presedintele lunar este ok, dar daca are contract trebuie sa se ocupe, sa va reprezinte in instanta.
Dar fiecare face ce vrea!!!


Scuze, "imputernicire" s-a facut, intr-adevar, nu "contract"......Ma gandeam la altele si am scris aiurea....
Dar de ce din fondul de reparatii ??? Nu inteleg.....:(
Si banii pentru onorariu ? Aceasta plata practic ar fi ceea ce se cheama "cheltuieli de judecata", nu ?
Cred ca sunteti intr-o usoara confuzie! Sa explic!
Asociatia dispune de bani cash sau bani in banca. Din aceste doua "tescherele" s-ar putea plati aceste cheltuieli, nu? Asa cum se platesc creioanele sau maturile sau orice alta cheltuiala se face .
Acesti bani sunt din incasari. Incasarile au trei directii principale de repartizare a banilor:
- plata facturilor;
- alimentarea sau realimentarea fondului de rulment;
- alimentarea sau realimentarea fondului de reparatii, a fondului de penalizari sau a altor fonduri.

In mod practic dv. luati din acesti bani ca sa cumparati maturi, de exemplu. Din ce destinatie retrageti acesti bani? De la fondul de rulment (in scripte) si ....imediat pe lista urmatoare puneti aceasta cheltuiala cu maturile, banii ii incasati si realimentati fondul de rulment.
Puteti sa luati din fondul de rulment pentru ca realimentarea acestuia se face imediat.

In cazul cheltuielilor de judecata, luati bani tot din cash, dar nu puteti, in scripte, sa ii retrageti tot din fondul de rulment pentru ca aceasta cheltuiala va fi recuperata mai tarziu, cine-stie-cand si atunci ii retrageti din fondul de reparatii, iar cand ii veti incasa de la restantierii dati in judecata, aceasta cheltuiala fiind pusa pe lista in contul lor, abia atunci veti putea sa-i introduceti inapoi in fondul de reparatii de unde v-ati "imprumutat" pentru aceasta cheltuiala.

Practic luati banii din casa, dar in scripte ei trebuie scosi de undeva, iar eu v-am sugerat s-o faceti din fondul de reparatii.
Ahaa ! Acuma da, am priceput si va multumesc mult ! =D>

Alte discuții în legătură

Executare silita datorii la intretinere stela chelner stela chelner Buna ziua Pe ultima lista de plata a intretinerii la bloc este inclusa si o suma de 70 lei/aprt. pentru darea in judecata a rau platnicilor. Este ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani in cazul in care s-au demarat actiunile de judecata AlainCostea AlainCostea Buna ziua, In cazul urmator: - un proprietar nu si-a platit inretinerea timp de 6 luni - au fost demarate actiunile de judecata - a venit si a platit ... (vezi toată discuția)
Repartizare chelt avocat cmd_ro cmd_ro Cum se repartizeaza cheltuielile cu onorariul avocatului , la toti locatarii sau numai locatarului care este dat in judecata pentru restanta ? (vezi toată discuția)