avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren - acte necesare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren - acte necesare

buna seara ,
as avea si eu o rugaminte sa-mi spuneti procedura prin care pot vinde un teren .
situatia mea este urmatoarea :
am un loc de casa , am gasit un cumparator , iar acum trebuie doar sa ne ocupam de acte .
problema e ca titlul de proprietate este pe numele bunicului care a decedat , iar unicul mostenitor este mama mea .
locul de casa este intabulat in titlul de proprietate si nici carte funciara nu avem pentru el .
care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a putea fi realizata tranzactia ?
si cat dureaza procedura asta si estimativ la ce suma s-ar ridica toata birocratia asta ? si inca o intrebare . Exista vreo cale mai simpla prin care se poate realiza contractul de vanzare-cumparare , fara a mai fi nevoie de succesiuni , modificari de titlu ? va multumesc .
Obligatoriu trebuie deschisa succesiunea bunicului iar mama sa primeasca certificatul de mostenitor.Nu se modifica titlul.Cu certificatul de mostenitor face intabularea si inscrierea in cartea funciara (cam 1000 lei).Costurile succesiunii le flati la notar dupoa ce prezentati titlul de proprietate .Abia apoi puteti face vanzarea. Mama poate incheia in antecontract de vanzare cumparare (promisiune de vanzare) daca aveti deja un cumparator , ia un avans si incepe procedura .Durata acestora poate fi de 60 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu bucluc. proprietar in titlul de proprietate din ... Loredana_Loredana Loredana_Loredana Mostenire cu bucluc. Proprietar in Titlul de Proprietate din 1995 Pe acest titlu de proprietate este o casa + intravilan si un teren extravilan. In urma ... (vezi toată discuția)
Pot sa vand un teren pe baza testamentului? adriansecara adriansecara bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare fara titlu de proprietate? andressa01 andressa01 Situatie concreta: in Mai 1948 strabunicii au cumparat un teren pe care au ridicat o casa de paianta; actul care dovedeste achizitia este o chitanta de vanzare ... (vezi toată discuția)