avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... vanzare-cumparare teren - procedura
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

vanzare-cumparare teren - procedura

buna ziua ,
pt a putea vinde un teren intabulat in titlul de proprietate , care sunt pasii care trebuiesc urmati ?
mentionez ca pe titlul de proprietate este titular bunicul meu care a decedat acum 10 ani , iar singurul mostenitor de drep este mama mea fiind unicul copil .
precizez ca terenul pe care dorim sa-l vindem nu are carte funciara insa pozitia si suprafata acestuia figureaza in titlul de proprietate .
presupun ca mama mea este mostenitor tacit din moment ce nimeni nu a contestat titlul de proprietate in termen de 6 luni de la decesul acesteia.
va multumesc .
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 15:05, 3 Iunie 2012
Primul pas care trebuie facut este dezbaterea succesiunii. Dupa dobandirea calitatii de mostenitor trebuie sa procedati la intocmirea cartii funciare si a intabularii si apoi puteti mama dvs. poate vinde terenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren - acte necesare marian302 marian302 buna seara , as avea si eu o rugaminte sa-mi spuneti procedura prin care pot vinde un teren . situatia mea este urmatoarea : am un loc de casa , am gasit ... (vezi toată discuția)
Acte alex 88 alex 88 Buna ziua, Am si eu o intrbeare. Mama mea are un act de vanzarea cumaparare din anul 1974 pe o casa plus dependinte si un teren de 500 m patrati.La vremea ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marcelutza marcelutza Buna ziua, am urmatoarea intrebare: 1.in cazul in care titlul de proprietate primit pt. o suprafata de teren intravilan nu a fost intabulat in CF,si cel ce a ... (vezi toată discuția)