avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie acoperis bloc

S-a votat in adunare generala-consemnare proces verbal ca repartizarea cheltuielilor pt la reparatia acoperisului de bloc,suma de plata sa se repartizeze in mod egal intre apartamente,nu dupa cota parte indiviza.Daca nu sunt de acord pot fi obligata?Acord dat de 90% proprietari ca vor in mod egal.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:20, 3 Iunie 2012
Iata ce se prevede in Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Art. 26. - Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.


Legea e mai presus decat o hotarare a AG, cu atat mai mult cu cat in AG se pot hotari diverse chestiuni, dar nu modul de repartizare a unor cheltuieli.
Legea si Normele de aplicare prevad foarte clar modul de repartizare si acesta nu poate fi interpretat si incalcat.
Puteti sa faceti mai intai o reclamatie la primarie, Biroul de relatii cu asociatiile de proprietari, si apoi sa contestati in justitie aceasta hotarare.

Fiecare proprietar are o cota-parte indiviza mai mica sau mai mare in functie de suprafata apartamentului si faptul ca proprietarii cu suprafata apartamentului mai mare au votat o asemenea hotarare, practic le iau din buzunar celor cu suprafata mai mica bani. Despre asta este vorba.
Pe scurt: se fura unii pe altii.
Presedintele asociatiei ar fi trebuit sa aiba grija sa nu se intample asta, ci sa se respecte legea.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul întreținerii Iuniik Iuniik Bună seara. Am și eu o întrebare in legătură cu repartizareA cheltuielilor intro asociație de locatari. La o primă ședință am hotărât să ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc anna14 anna14 Buna seara! Locuiesc la bloc si am o mare nelamurire.Cum se calculeaza suma care-mi revine de plata in cazul ridicarii unui acoperis? Mentionez ca sunt cate 3 ... (vezi toată discuția)
Varianta reparatie fatada andapopa andapopa Imobil cu 10 apartamente.Se hotaraste reparatia fatadei. Din 10 apartamente 9 apartamente voteaza ca modalitatea de plata sa se faca astfel: la fatada ... (vezi toată discuția)