avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt comune?

As vrea sa stiu daca se poate sa cumpar un apartament doar pe numele meu, sunt casatorita de 4 ani si am si un copil, insa banii pentru cumparare provin din vanzarea unei garsoniere cumparata de parintii mei acum 10 ani pe numele meu, iar diferenta de bani este de la tatal meu. Chiar daca suntem casatoriti sotul meu nu va investi nici un ban in apartament. As vrea sa stiu daca el va avea vreun drept asupra apartamentului in cazul unui divort (nu se stie niciodata ce se poate intampla). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 19:17, 3 Iunie 2012
Înainte de a face această achiziţie, ar fi indicat să discutaţi cu soţul dvs. posibilitatea schimbării regimului matrimonial. Dacă veţi cădea de acord, vă prezentaţi la notar şi schimbaţi regimul comunităţii de bunuri cu regimul separaţei de bunuri.
Dacă nu veţi cădea de acord şi totuşi achiziţionaţi imobilul, acesta va deveni bun comun, indiferent daca invesitiţi nişte babi obţinuţi dintrţ-o vânzare , fiindcă nu ştiu cât de uşor veţi putea dovedi provenienţa banilor , în ipoteza unui divorţ cu partaj.
Doamna consilier a dat un sfat bun. Dar solutii exista. Sotul poate da si el o declaratie notariala cum ca stie ca acea suma care s-ar obtine din vanzarea garsonierei este bun propriu. O alta solutie este ca acel cumparator care achizitioneaza garsoniera sa vireze banii intr-un cont bancar deschis pe numele dvs. In aceleasi cont sa depuna banii si tatal dvs, iar noul apartament sa fie platit prin virament de acolo.
Oricum la un eventual partaj e usor de dovedit in instanta de unde aveti banii, cu conditia sa pastrati toate actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie sau comunitate legala albinnuta albinnuta Buna ziua!!! Am o garsoniera dobandita inaintea casatoriei. Ce trb sa fac...as vrea ca, daca la un posibil divorț el sa nu aibă parte...credeți ca se ... (vezi toată discuția)
Bunuri imobiliare cumparate dupa casatorie cu bani proprii - obiect de partaj? claus30 claus30 Buna ziua.Detin mai multe conturi in valuta si lei.Intentionez sa ma casatoresc.Dupa casatorie vom cumpara 2 apartamente care vor fi achitate integral cu bani ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Sora mea are o casa pe care a cumparat-o in parte cu banii de pe o garsoniera - aceasta garsoniera a fost a mamei mele - vinderea garsonierei si ... (vezi toată discuția)