avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suspendare conditionata.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suspendare conditionata.

In cazul suspendarii conditionate se prevede ca, daca in termenul de incercare infractorul comite o infractiune din culpa, pedeapsa poate fi la randul ei suspendata conditionat daca intruneste conditiile specifice.
Intrebarea e urmatoarea: reprezinta prima condamnare, a carei executare a fost suspendata un impediment al acordarii suspendarii pt a doua infractiune? Adica pt infractiunea a 2-a, comisa din culpa, pedeapsa poate fi suspendata doar daca prima pedeapsa a fost mai mica de 6 luni, ori pedeaps respectiva nu se ia in considerare.
Strict logic, pentru ca in carte nu gasesc explicata situatia aceasta, pedeapsa ar putea fi suspendata doar in cazul in care prima a fost sub 6 luni, dar faptul ca prima pedeapsa a fost suspendata ma nedumereste.
Abia ce invat chestiunile astea, nu le stapanesc asa bine si de aici poate faptul ca nu inteleg situatia, care poate sa fie evidenta pentru altii.
Cel mai recent răspuns: 5AM , utilizator 18:01, 5 Iunie 2012
:offtopic:

Baftă ! Sper să-ţi fie de folos ,,navigarea ,, pe forum :)
Este, daca tot pierd vremea pe net, mai bine sa o pierd aici, poate mai prind ceva.
Si mai sunt si parti amuzante, cum e domnul care a spart geamul unei masini in stare de inconstienta:

"Subiect: Lovit de un vecin
acum 3 saptamani am fost lovit de un vecin la tara,dupa lovitura am fost inconstiient aproximativ 4 ore.in starea de inconstienta i am spart geamul la masina,dupa care a depus plangere la parchet.am primit citatie de la postul de politie din comuna.am fost si la spital la urgente in acea seara refuzand internarea.i mi puteti da un sfat c sar putea intampla?
multumesc"

Merci inca o data. O seara faina! :)
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
5AM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare Happynes Happynes cum se executa pedeapsa cu suspendare?in penitenciar sau acasa de exemplu la 7 ani rog raspuns (vezi toată discuția)
Executare,suspendare,supraveghere pici80 pici80 care este pedeapsa maxima cand se poate cere ca modalitatea de executare sa fie cu suspendare conditionata?? si pentru suspendare conditionata sub ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri dia_happy_20 dia_happy_20 un inculpat poate scapa cu pedeapsa de inchisoare cu suspendare daca este la prima fapta,chiar daca a fost prins in flaglant (vezi toată discuția)