Va rog sa imi spuneti care este cea mai simpla si fara batai de cap forma juridica, legala de a desfasura urmatoarea activitate:
Doresc sa ofer persoanelor interesate posibilitatea de a ne desfasura impreuna activitati de realizare a obiectelor decorative.
In functie de numarul persoanelor interesate inchiriez o sala, cumpar materialele necesare realizarii activitatilor artistice/decorative.
Percep persoanelor care participa la activitate o suma echivalenta cu costurile implicate de sala si materialele folosite.
Ma gandesc deasemeni sa organizez un fel de "tabere" sau scoli de vara pe aceeasi tema.
Persoanele sa plateasca cazarea, masa si materialul folosit, eventual o mica suma in plus.
Doresc sa desfasor aceste actiuni din pasiune si pt. ca sunt oameni dornici sa invete aceste mestesuguri.
Deci contributia mea ar fi: planificarea activitatii, contractarea furnizorilor si cumpararea materialelor necesare, coordonarea activitatii de creatie. Incasarea contravalorii.
Mentionez ca nu am vre-o calificare ca formator sau profesor si nici in domeniul artistic.
Va rog sa ma indrumati care este calea cea mai simpla de a desfasura legal aceste activitati, de a nu avea probleme cu legea?
Puteti sa infiintati un ong (infiintat pe baza prevederilor og 26 din 2000 a asociatiilor si fundatiilor, actualizata) cu scopul identificarii si dezvoltarii abilitatilor creative si productive la diferite persoane. Persoanele doritoare se pot inscrie in asociatie ca membri si sa plateasca o cotizatie lunara. Pe langa partea de instruire si calificare puteti dezvolta si activitati productive iar acele piese sa le puteti apoi vinde direct sau prin diferite firme pe baza unor contracte de colaborare. Puteti sa obtineti deci si venituri care se folosesc strict pentru activitatile asociatiei.
Am un SRL cu majoritatea caenurilor posibile (caen principal nu are nici o legatura cu ideea de mai sus), as putea realiza pe acesta activitatea? Mi-ar trebui calificari in domeniu?
Sa constitui un ong e prea costisitor...
Nu doresc sa vand obiectele realizate, obiectele vor fi luate acasa de persoanele care le realizeaza.
Daca activitatea ia amploare o sa percep o mica suma pt timpul pe care il petrec in a-i coordona sa lucreze, a le da idei.
Daca aveti srl-ul, trebuie doar sa va introduceti obiectul de activitate daca nu-l aveti in actul constitutiv si sa va autorizati activitatea respectiva.
Partea de contabilitate , ar fii bine sa o discutati cu contabilul srl-ului.
Defapt inainte de alte demersuri ar fi bine sa va consultati cu contabilul ... In functie de tipul de impozit pe care-l platiti, daca sunteti platitor sau nu de tva... Apoi sa luati decizia cea mai buna
Succes
Handmade
gabeluta
Buna ziua,
confectionez diverse produse decorative: perne, paturi, rame decorate, mici bijuterii handmade; as dori sa le comercializez, sa deschid un mic ... (vezi toată discuția)