Am o nelamurire cu privire la stimulentul de insertie si anume : pot sa il mai primesc daca ma intorc la alt loc de munca ? in august 2012 copilul meu implineste 1 an si eu vreau sa ma angajez ca ingrijitor pers cu handicap ? este posibil? si cum as putea sa procedez? Multumesc mult !
Legea nu conditioneaza acordarea stimulentului de insertie de revenirea la locul de munca unde raportul de munca a fost suspendat ca urmare a intrarii in CCC .. in acest sens, va puteti angaja la un alt angajator ..mai intai se va inceta raportul de munca cu fostul angajator si apoi se va incheia un nou c.i.m. cu alt angajator, cu aceeasi data cu care ati incetat vechiul raport de munca ...
Multumesc mult pentru raspuns, dar as vrea a stiu exact pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a avea succes garantat.... :) eu am lucrat la primarie si cum v-am spus, vreau sa ma angajez ca insotitor. Pe ce motiv se poate incheia c.i.m? trebuie sa ma intorc la lucru si dupa aceea sa se incheie rap de munca? :-/cand ar fi mai bine sa ma intorc, daca trebuie ? multumesc mult!
1. Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
2. In acest sens, faceti o cerere de reluare a activitatii si, totodata, de incetare a raportului de munca la actualul angajator .. acest lucru il puteti face inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului ...
Cererea de incetare o puteti face in baza art.55 lit.b C.mun . - incetarea c.i.m. cu acordul partilor.
3. In acest timp, cu aceeasi data cu care doriti incetarea vechiului c.i.m. trebuie sa incheiati cu noul angajator c.i.m. ...