avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... neplata pensie de intretinere; program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

neplata pensie de intretinere; program de vizita minor

buna ziua ,asi dorii sa va adresez si eu cateva intrebari.....sunt divortata si am o fetita de 5 ani....decizia de divort este definitiva si irevocabila( in care minorul imi este incredintata)...conditiile fostului sot scrise in decizie sunt urmatoarele: el o poate vedea in week-end si in vacantele extrascolare .....pe cheltuiala lui....ptr ca faptul ca sunt f multi kilometri distanta el o ia doar in vacante si nici atunci nu se stie....ii da pensie 2 mil pe luna(binenteles ca nu i-a mai pus-o din dec 2011).....eu am plecat di tara (stie unde sunt si poate vb cu fata pe mess sau tel de cate ori vrea el ) si mai mentionez ca in 5 luni el a vb cu ea de 2 ori si rugat de mn .....in fine ,intrebarile mele sunt:1- poate sa-mi faca ceva ptr faptul ca nu mi-a dat acordul lui sa parasesc tara ? 2- ce trebuie sa fac ca sa i-mi dea pensia de drept a copilului???3- fata nu vrea sa mearga la tatal ei(mentionez ca nu e din cauza mea ca nu vrea ci faptul ca el nu vrea sa vb mai des cu ea ) ce pot face ??4- pot cere o marire de pensie ??(la 2 mil am ajuns de comun acord cu el ,nu sa luat dupa salariu sau..)??
Cel mai recent răspuns: aureliafrance , utilizator 19:42, 6 Iunie 2012
1. De vreme ce minora v-a fost incredintata dvs puteti parasi teritoriul Romaniei fara acordul tatalui si fara a suporta nicio consecinta legata de lipsa acestui acord,
2. Pentru neplata pensiei de intretinere il puteti executa silit in functie de bunurile pe care le detine sau printr-o poprire pe salariu,
3. Nu puteti obliga minora sa isi vada tatal daca nu doreste, faceti tot posibilul sa ii explicati ca ar tb sa isi vada si tatal si sa mentina legaturile cu acesta.
4. Pt o marire de pensie e necesar sa faceti o cerere la instanta avand in vedere actualele venituri ale tatalui, daca nu puteti ajunge la o intelegere prealabila cu tatal asupra acestui aspect.
asi mai avea o intrebare in legatura cu pensia (,noi am cazut de acort cu 2 milioane ,el lucreaza la o firma de curiat ca PFA...si are in jur de 25 mil salariu lunar ......) daca ii inaintez ptr recalcularea pensiei pot lua mai putin de 2 mil (si va spun ca in momentul asta nu-i mai stiu salariu poate sa ia mai put de 25 mil.)
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
ContSters254558, utilizator
Nu poti lua mai putin , ci mai mult in raport de venitul actual .Nu e nevoie de acordul lui daca s-a incredintat minora mamei. Poti solicita sa puna banii intr-un cont .
daca are PFA nu are salariu ci venit BRUT, SI NET, bineinteles dupa deducerea cheltuielilor.In acest caz i se v-a solicita decizia de impunere anula eliberata de catre administratia finantelor publice care si aia pt anul in curs este doar estimativa,sau sa nu fie pe asteptarile dumneavoastra,cunoscut fiind faptul ca fiecare isi regleaza veniturile si cheltuielile in asa fel incat sa aibe cat mai putin impozit de platit.Deci sa-r putea sa nu fie pe asteptarile dumneavoastra.Dar puteti incerca
buna,
nu iti pot da un sfat juridic; iti scriu doar ca sa-ti spun ca fostul meu sot si-a sunat fata de 5 ori in 5 ani: de ziua ei, doar!!!!!!!!!!! cate 2 minute, caci e scump! pentru ca noi locuim in franta! cand e pe yahoo messenger "nu are timp"..
tatii-spermatozoid, pe toate drumurile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului baisan baisan Buna ziua, sunt in Portugalia cu un copil de 6 ani ce locuieste cu mine (mama), am deschis un proces pentru a obtine custodia copilului, precizez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec cu fetita in vacanta in strainatate alyna25 alyna25 Buna ziua, Am si eu o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Sunt divortatasi am o fetita de 1 an si 8 luni incredintata spre crestere si educare mie si asi ... (vezi toată discuția)
Decizie definitiva si irevocabila malisa malisa Am depus o cerere ptr obtinerea deciziei de divort definitive si irevocabile. Am anteles ca dupa acest act pot pleca cu copilul an afara tarri fara acordul ... (vezi toată discuția)