avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Datorii catre stat al unui II -2012
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Datorii catre stat al unui II -2012

Buna ziua,
Sunt angajata la o firma privata si as dori sa infiintez o II . Imi spuneti va rog ce datorii trebuie sa platesc carte stat.venitul estimat este intr 10.000 si 11.000 lei.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:25, 5 Iunie 2012
Daca sunteti si angajata platiti doar impozit pe profit 16% si contributie la fondul de sanatate 5,5%. Contributii la fondul de somaj si la fondul de pensii nu trebuie sa achitati, avand in vedere statutul Dvs.
Ca si persona fizica titular al unei I.I trebuie sa faceti contracte cu Casa de pensii si asigurari sociale, cu Casa de sanatate si cu AJOFM
"Întreprinzătorul persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale este asigurat în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi are dreptul de a fi asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.

Orice persoană fizică, cetăţean român sau cetăţean al unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spaţiului Economic European, care poate desfăşura activităţi economice pe teritoriul României, este plătitoare de impozit pe venit în condiţiile prevăzute de Legea nr. 571/2003. "
@danacj

In conditiile in care titularul I.I. este si salariat?
In conditiile in care este si angajat,se aplica varianta scrisa de tine:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare in cazul in care detin intreprindere individuala miha_ella71 miha_ella71 Buna seara!Din martie 2010 sunt administratorul intreprinderii individuale ,as vrea sa stiu daca ma pot angaja la un srl si daca voi avea contract de munca mai ... (vezi toată discuția)
Conditii de angajare pe intreprinderea individuala visanstelian visanstelian Sunt titularul unei intreprinderi individuale. Am inteles ca in calitate de titular nu pot fi propriul meu angajat. Cum trebuie sa procedez in vederea ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala - angajare dori89 dori89 As vrea sa imi deschid o II, dar am nelamuriri in legatura cu modalitatea in care as putea sa lucrez si eu la propria II. Din cate am inteles nu ma pot angaja ... (vezi toată discuția)