avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii la iesirea la pensie

Buna ziua ! Sunt "asistat social" din noiembrie 2011 (dupa ce am lucrat in politie 15 ani si o luna).Din data de 30.11.2011 si pana in prezent nu am inteles de la cei de la financiar ce drepturi banesti mi se cuvin ca salarii compensatorii.Initial mi-au spus ca vom sta de vorba in ziua in care ma voi prezenta cu decizia de pensie iar acum mi-au explicat ca "nu este necesar decat sa astept sa-mi vina randul,raportul pentru cele zece salarii fiind intocmit cu data in care eu am primit decizia medicala".Cand am intrebat si despre cele doua salarii pe an,ca diferenta dintre varsta standard de pensionare si varsta mea,am fost intrebat la randul meu : "Cine ti-a spus ca ai beneficia de acest drept?".Pentru acest motiv va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi procedura precum si baza legala in acest caz.Vreau ca de maine sa incep sa le solicit in scris celor de la I.P.J. sa-mi dea un raspuns.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: fanfan67 , utilizator 13:13, 28 Octombrie 2012
fanfan67 a scris:

Multumesc mult pentru sfat am luat legatura cu sindicatul prolex sa vedem daca ma poate ajuta

stii cum e cand esti in treaba toti te intreaba dar cand nu mai esti nu te mai baga nimeni in seama am sa ma adresez si instantei multumesc
totusi nu am inteles nici acum de ce sa scris boala obisnuita si ce rol are aceasta la infart nui inteleg legatura cinei de vina

Cred ca incet incet apele incep sa se limpezeasca !!

"MAI despre acordarea ajutoarelor:

Din informatiile pe care le-am primit recent am aflat ca ministrul administratiei si internelor, in data de 20.09.2012, a semnat o dispozitie pentru efectuarea platii integrale a restantelor ajutoarelor cuvenite cadrelor militare la data trecerii in rezerva si a politistilor la data incetarii raporturilor de serviciu, in conformitate cu prevederile art. 20, anexa 7, cap. II, sectiunea 3 - drepturi specifice activitatii desfasurate in institutii publice din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, din Legea nr. 284/2010, respectiv art. 5, alin. (2) si art. 13, alin. (2) din Legea nr. 285/2010. Platile se vor efectua incepand cu 01.10.2012, corespunzator drepturilor cuvenite de la data trecerii in rezerva. " SCMD

Daca cineva are persoane apropiate inca in activitate, va rog sa confirme sau sa infirme stirea. Multumesc.
Sa ne ajute Dumnezeu sa fie reala informatia...
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
Jean Valjean, utilizator
Imi cer scuze pentru mesajele consecutive si apelez la bunavointa moderatorilor, dar cred ca sunt mesaje de interes...daca nu, va rog sa le stergeti.

PENTRU COLEGII DIN TARA...

IERI LA BUCURESTI AU FOST DATE SOLDELE IN FUNCTIE DE VECHIME.

Un mic pas catre o normalitate indelung asteptata. Insa debandada continua.
si la Sibiu la fel la toti care au iesit pe caz de boala in 2011 ,dar la cei care au iesit in 2012 nu se stie nimic zice ca nu este prevazut in nici o lege sale dea acele ajutoare.
Nu toate lucrurile sunt usoare in viata...Dar; nu pierdem nimic daca in loc sa zicem "nu vreau", "nu pot", spunem "voi incerca". Chit ca o sa fie peste un an, doi, sau trei, tot merita sa incerci sa te bati. Iar daca nu iti gasesti dreptatea aici, din varii motive, undeva tot o sa reusesti sa-ti faci vocea auzita si sa fii "cantarit" impartial. Poate si numai pentru ca " legile sunt interpretabile " (sic!)...si atunci de ce sa nu fie in favoarea mea/noastra :)

In ultima perioada vad foarte multi oameni care lasa garda jos, fiind convinsi ca este imposibil de luptat cu sistemul. NU O FACETI ! Continuati sa gasiti argumente pertinente, dovezi, acte si spete, iar in final pe cineva care intr-adevar sa fie legat la ochi atunci cand judeca. Succes !
"MAI despre acordarea ajutoarelor:

Din informatiile pe care le-am primit recent am aflat ca ministrul administratiei si internelor, in data de 20.09.2012, a semnat o dispozitie pentru efectuarea platii integrale a restantelor ajutoarelor cuvenite cadrelor militare la data trecerii in rezerva si a politistilor la data incetarii raporturilor de serviciu, in conformitate cu prevederile art. 20, anexa 7, cap. II, sectiunea 3 - drepturi specifice activitatii desfasurate in institutii publice din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, din Legea nr. 284/2010, respectiv art. 5, alin. (2) si art. 13, alin. (2) din Legea nr. 285/2010. Platile se vor efectua incepand cu 01.10.2012, corespunzator drepturilor cuvenite de la data trecerii in rezerva. " SCMD
Despre ce ajutoare este vorba - sunt incluse si cele doua salarii pentru fiecare an ramas pana la implinirea varstei de pensionare ?

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii, pensionare din politie TalosDan TalosDan Cine s-a pensionat in anul 2011 din politie pe caz de invaliditate?S-au primit cele 2 salarii pe an pana la limita de varsta? (vezi toată discuția)
Politist pensionat pe caz de boala alexdumi98 alexdumi98 Sunt un politist care am fost pensionat pe caz de boala in anul 2012. Ce drepturi banesti am, salarii compensatorii, sume pentru vechimea in munca, pensia a ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)