avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii la iesirea la pensie

Buna ziua ! Sunt "asistat social" din noiembrie 2011 (dupa ce am lucrat in politie 15 ani si o luna).Din data de 30.11.2011 si pana in prezent nu am inteles de la cei de la financiar ce drepturi banesti mi se cuvin ca salarii compensatorii.Initial mi-au spus ca vom sta de vorba in ziua in care ma voi prezenta cu decizia de pensie iar acum mi-au explicat ca "nu este necesar decat sa astept sa-mi vina randul,raportul pentru cele zece salarii fiind intocmit cu data in care eu am primit decizia medicala".Cand am intrebat si despre cele doua salarii pe an,ca diferenta dintre varsta standard de pensionare si varsta mea,am fost intrebat la randul meu : "Cine ti-a spus ca ai beneficia de acest drept?".Pentru acest motiv va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi procedura precum si baza legala in acest caz.Vreau ca de maine sa incep sa le solicit in scris celor de la I.P.J. sa-mi dea un raspuns.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: fanfan67 , utilizator 13:13, 28 Octombrie 2012
fanfane, fruntea sus !

Nu ai nevoie de nici un avocat in contencios ! Nu este necesar decat daca vrei !
Toti suntem in rahat pana in gat din cauza de "guvernator ", dar asta nu inseamna sa nu lupti ! Si eu am banci, ipoteci, etc si ca noi mai sunt inca destui...trebuie sa iti revii si sa lupti cu calm si inteligenta. Eu zic sa cauti sa aduni cat mai multe documente medicale si sa ceri opinii medicale privitoare la boala, cauze, etc. Cu astea sa te duci in instanta.

In privinta raspunsului, ai doua legi :

Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002
privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor

si

Legea Nr. 554 din 2 decembrie 2004
LEGEA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV

ART. 8

(1) Persoana vatamata într-un drept recunoscut de lege sau într-un interes legitim,
printr-un act administrativ unilateral, nemultumita de raspunsul primit la plângerea
prealabila adresata autoritatii publice emitente sau daca nu a primit nici un raspuns în
termenul prevazut la art. 7 alin. (4), poate sesiza instanta de contencios administrativ
competenta, pentru a solicita anularea, în tot sau în parte, a actului, repararea pagubei
cauzate si, eventual, reparatii pentru daune morale. De asemenea, se poate adresa
instantei de contencios administrativ si cel care se considera vatamat într-un drept al
sau, recunoscut de lege, prin nesolutionarea în termen sau prin refuzul nejustificat de
solutionare a cererii.

Acum depinde de tine cat de "caine" esti. Eu as merge si pe "neindeplinirea atributiilor de serviciu" si acolo este destul de cotoibila situatia.
Oricum, succes in tot si toate cele ce le vei intreprinde.
astazi am primit raspuns de la ipj cu privire la cererea de primire a ajutorului conform ordinului MAI nr 24/2009 in care se constata ca nu sunt indeplinite conditiile legale de acordare datorita faptului ca pe decizia medicala scrie boala obisnuita si nu se aproba nici un ajutor nu stiu ce sa inteleg la infart e boala obisnuita trebui sa mori ca sa iiti dea ma poate lamuri cineva ce pot sa fac

" Nu ai nevoie de nici un avocat in contencios ! Nu este necesar decat daca vrei !
Toti suntem in rahat pana in gat din cauza de "guvernator ", dar asta nu inseamna sa nu lupti ! Si eu am banci, ipoteci, etc si ca noi mai sunt inca destui...trebuie sa iti revii si sa lupti cu calm si inteligenta. Eu zic sa cauti sa aduni cat mai multe documente medicale si sa ceri opinii medicale privitoare la boala, cauze, etc. Cu astea sa te duci in instanta. "
Sper sa nu maniem prea mult moderatorii. "

Pai nea Fanfane, nu poate nimeni sa vina sa te ajute daca tu nu poti. Toti suntem dezorientati, zapaciti si plecam urechea la "n" zvonuri si alte "alea"...Citeste cu atentie ceea ce ti-am scris. Te rog sa ma crezi ca as veni eu acolo, dar din pacate nu am nici putere nici nu cred ca ma va baga cineva in seama.
Vorbeste cu cei de la sindicatele profesionale, cu cele ale militarilor si politistilor in rezerve, retrageri , etc si poate o sa gasesti mai mult ajutor pe plan local.

Aici, ne mai spunem ofurile, ne mai incruntam; mai in gluma, mai in serios...dar ajutor direct nu o sa capeti ca nu avem cum ! Sfaturi, indrumari, spete, ajutor moral, da ! Dar in rest, cel putin din partea mea, eu nu pot sa-ti dau mai mult decat ceea ce ti-am scris si in general sunt adeptul unditei - cel putin acolo unde nu pot sa fac eu ceva, iar aici mai mult, nu pot. Cu parere de rau...

Repet: nu te lasa, documenteaza-te, mergi la medicul de unitate, cere adeverintele medicale, internarile, tot ceea ce crezi ca iti poate folosi si cu astea iti scrii pe o cola A4, chemarea in judecata - sa fie triplicat cand o depui : una la tine, una la tribunal, una la parat. Anexezi documentele medicale si ceri sa ti se faca dreptate.
Punct !
O seara buna si multa sanatate !
Multumesc mult pentru sfat am luat legatura cu sindicatul prolex sa vedem daca ma poate ajuta

stii cum e cand esti in treaba toti te intreaba dar cand nu mai esti nu te mai baga nimeni in seama am sa ma adresez si instantei multumesc
totusi nu am inteles nici acum de ce sa scris boala obisnuita si ce rol are aceasta la infart nui inteleg legatura cinei de vina
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
fanfan67, utilizator
Cu placere.

1. Grija mare la respectarea termenelor daca ii dai in judecata : 30 de zile de la data de pe plic...

2. Un OMAI nu este LEGE !...asa ca poate sa fie atacabil in instanta. Poate nu in totalitate, dar am intalnit "n" inadvertente si calcari pe bombeuri din cauza de "asa vrea muschii mei ". Juristi mareti, adusi pe pile, "uita" - de cele mai multe ori - sa armonizeze ordinele interne cu legislatia in vigoare; vezi Codul Muncii !!

Succes!

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii, pensionare din politie TalosDan TalosDan Cine s-a pensionat in anul 2011 din politie pe caz de invaliditate?S-au primit cele 2 salarii pe an pana la limita de varsta? (vezi toată discuția)
Politist pensionat pe caz de boala alexdumi98 alexdumi98 Sunt un politist care am fost pensionat pe caz de boala in anul 2012. Ce drepturi banesti am, salarii compensatorii, sume pentru vechimea in munca, pensia a ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)