avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii la iesirea la pensie

Buna ziua ! Sunt "asistat social" din noiembrie 2011 (dupa ce am lucrat in politie 15 ani si o luna).Din data de 30.11.2011 si pana in prezent nu am inteles de la cei de la financiar ce drepturi banesti mi se cuvin ca salarii compensatorii.Initial mi-au spus ca vom sta de vorba in ziua in care ma voi prezenta cu decizia de pensie iar acum mi-au explicat ca "nu este necesar decat sa astept sa-mi vina randul,raportul pentru cele zece salarii fiind intocmit cu data in care eu am primit decizia medicala".Cand am intrebat si despre cele doua salarii pe an,ca diferenta dintre varsta standard de pensionare si varsta mea,am fost intrebat la randul meu : "Cine ti-a spus ca ai beneficia de acest drept?".Pentru acest motiv va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi procedura precum si baza legala in acest caz.Vreau ca de maine sa incep sa le solicit in scris celor de la I.P.J. sa-mi dea un raspuns.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: fanfan67 , utilizator 13:13, 28 Octombrie 2012
Interesant !
-Eu cel putin nu pot formula pretentii atat timp cat nu se va modifica sau abroga leg.263/2010.
-Datorita acestei legii eu am in plata un cuantum al pensiei egal cu colegi pensionati pe vechile legi dar care au stat in serviciu activ doar 15 ani iar eu am stat 21 ani si 8 luni.

De ce 15 ani inainte de 2011= 21 ani comform 263/2010 in valoarea cuantumului pensiei :

1.Stagiul meu total de cotizare e de 35 ani (de fapt 29 ani si 3 luni in functie de anul nasterii) fata de stagiul de cotizare de 20 ani ai celor pensionati inainte de 2011 pe legile vechi.

2.Am lucrat in operativ toata perioada (21 ani) in ture de 24/24 sau24/72 in functie de concedii in schema fiind in 4 din care 1 era plecat in concediu altul destul de des la cursuri pe profil, deci ore in plus la greu si nopti pierdute pentru a avea "ALTE CONDITII" si sant recompensat cu 50% punctaj la fel ca cel cu "CONDITII SPECIALE"

In concluzie singurul ajutor real din punctul meu de vedere este aparitia unei noi legii,sau macar a unei modificari in sensul egalitatii cu cei pensionatii inainte de aparitia leg.263/2010. cu stagiul complet de cotizare de 20 ani + departajarea "alte conditii cu 100" fata de "conditii speciale 50%" a punctajului suplimentar.

In privinta "ajutorului primit doar pe jumatate" nu cred ca va fi un subiect de discutie atat timp cand toti (M.Ap.N.,M.I.,S.R.I.,S.I.E.,S.P.P.,S.T.S.) o aplica uniform pe baza unor "indicatii precise si pretioase"

Doar pt. o participare asa....informala si de socializare, da e bine venita.
Doamne ajuta.cu bine.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
sorinpanait, utilizator
Dl.Sorin Panait.Eu am luat cele 10 salarii compensatorii cu mare greutate.S-a luat in calcul salariul de baza diminuat iar din suma totala mi s-au retinut 32 la suta(16 la % impozit,5,5 CASS si 10,5 CASi)O MARE PROSTIE...Cu toate ca intelesesm ca trebuia sa ne retina numai 16 la suta
LUCINICA a scris:

Dl.Sorin Panait.Eu am luat cele 10 salarii compensatorii cu mare greutate.S-a luat in calcul salariul de baza diminuat iar din suma totala mi s-au retinut 32 la suta(16 la % impozit,5,5 CASS si 10,5 CASi)O MARE PROSTIE...Cu toate ca intelesesm ca trebuia sa ne retina numai 16 la suta

Dupa cat timp ati luat cele 10 salarii compensatorii?
Eu am ieisit la pensie pe 23 decembrie 2011 si nu am primit nici acum decizia de pensionare.
Din ceea ce am citit aici in forum am inteles ca pensiile sunt reduse aproape la jumatate. De ce?

Buna ziua.Trebuie sa va soseasca si dumneavoastra cat de curand decizia de pensie mai ales ca,din cate am inteles,nu se mai lucreaza,acolo la Casa Sectoriala de Pensii pe Ordonanta 1/2011.Cam in perioada asta ne-am pensionat si noi: noiembrie-decembrie 2011.De ce avem pensiile injumatatite ? Nu stim nici noi.Cel putin eu il caut pe Igas de asta toamna sa-mi explice "de ce ?",asa cum poate el:fara multa gramatica dar nu l-am gasit nicaieri (in forum).O zi buna va doresc !!!
misu73 a scris:

Buna ziua.Trebuie sa va soseasca si dumneavoastra cat de curand decizia de pensie mai ales ca,din cate am inteles,nu se mai lucreaza,acolo la Casa Sectoriala de Pensii pe Ordonanta 1/2011.Cam in perioada asta ne-am pensionat si noi: noiembrie-decembrie 2011.De ce avem pensiile injumatatite ? Nu stim nici noi.Cel putin eu il caut pe Igas de asta toamna sa-mi explice "de ce ?",asa cum poate el:fara multa gramatica dar nu l-am gasit nicaieri (in forum).O zi buna va doresc !!!

Va multumesc pentru raspuns. Am inteles ca sunteti din Suceava, si eu la fel. Am sunat la Bucuresti la Casa de pensii MAI de nenumarate ori, dar nu se obosesc sa raspunda. Ati luat cele 10/12 salarii compensatorii? Daca aveti ceva nouatati sau daca trebuie sa dam in judecata va rog sa ma anuntati si pe mine, as vrea sa tinem legatura poate rezolvam ceva.
adresa mea de email:ruscanusorin@yahoo.com

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii, pensionare din politie TalosDan TalosDan Cine s-a pensionat in anul 2011 din politie pe caz de invaliditate?S-au primit cele 2 salarii pe an pana la limita de varsta? (vezi toată discuția)
Politist pensionat pe caz de boala alexdumi98 alexdumi98 Sunt un politist care am fost pensionat pe caz de boala in anul 2012. Ce drepturi banesti am, salarii compensatorii, sume pentru vechimea in munca, pensia a ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)