avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii la iesirea la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii la iesirea la pensie

Buna ziua ! Sunt "asistat social" din noiembrie 2011 (dupa ce am lucrat in politie 15 ani si o luna).Din data de 30.11.2011 si pana in prezent nu am inteles de la cei de la financiar ce drepturi banesti mi se cuvin ca salarii compensatorii.Initial mi-au spus ca vom sta de vorba in ziua in care ma voi prezenta cu decizia de pensie iar acum mi-au explicat ca "nu este necesar decat sa astept sa-mi vina randul,raportul pentru cele zece salarii fiind intocmit cu data in care eu am primit decizia medicala".Cand am intrebat si despre cele doua salarii pe an,ca diferenta dintre varsta standard de pensionare si varsta mea,am fost intrebat la randul meu : "Cine ti-a spus ca ai beneficia de acest drept?".Pentru acest motiv va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi procedura precum si baza legala in acest caz.Vreau ca de maine sa incep sa le solicit in scris celor de la I.P.J. sa-mi dea un raspuns.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: fanfan67 , utilizator 13:13, 28 Octombrie 2012
Nu vreau sa spun nimic de "oameni" - si de ce din ce in ce mai mult respect animalele. :)

Stiu ca exista peste tot ordine si directive cu caracter restrans. Numai instanta poate devoala acest fapt, pentru muritorii de rand...ma rog, mai putin accesibile, sau deloc ! Evident, pentru caracterul dat de 00, sau chiar 000!!

In ceea ce priveste ajutorul, eu l-am primit din partea SCMD-ului. Altii au alta parere...
insa repet, speta mea este diferita, la dvs. fiind ceva mai clara.

"Nu lovi dacă este posibil să eviţi onorabil să loveşti, dar niciodată nu lovi moale." Franklin D. Roosevelt

Numai bine.
Buna ! Da,intr-adevar ne-ar putea ajuta si S.C.M.D.-ul ( chiar sunt membru al S.C.M.D ) . Acum sunt insa ocupati cu altele. In plus mi s-au parut cam maleabili,ma rog mai diplomati.Nu pot accepta sa fiu temperat cu niste lucratori din I.P.J. care-mi transmit niste prostii de culoarea portocalei.Sa nu ma intelegi gresit mie imi plac aceste fructe(trecute prin storcator).Acum sa revenim la problemele noastre ; se aud zvonuri ca se vor indrepta lucrurile si pe la noi ? Sunt convins ca nu aveti nici un raspuns dar am intrebat si eu asa de dragul conversatiei.O zi buna !
Salut,
Cred ca ma voi inscrie in curand si eu la S.C.M.D.
Sper sa nu fie "pomul laudat".
Weekend placut.

Jean Valjean a scris:

"Nu lovi dacă este posibil să eviţi onorabil să loveşti, dar niciodată nu lovi moale." Franklin D. Roosevelt

Vezi citatul trimis de colegul nostru ? Ei il cam aplica .
In ceea ce priveste sansela ca legislatia sa se schimbe, am postat comunicatul primit din partea armatei.

In ceea ce priveste SCMD-ul...parerile sunt impartite si nu iau partea nimanui. Fiecare are dreptul la opinie; sa si-o exprime in mod deschis si ferm, la fel cum mi-o exprim si eu. La Bucuresti nu sunt deloc maleabili, fiind incisivi si deloc diplomati. Cred ca depinde de " gradul de rudenie " din oras. :)

...si pentru cei interesati :

In atentia noilor "asistati sociali"

SCMD VINE IN SPRIJINUL NOILOR “ASISTATI SOCIALI”
TRECUTI IN REZERVA IN BAZA LEGII NR. 263/2010
Pentru a veni in ajutorul noilor nostri colegi, proveniti din structurile MAI (politisti, pompieri si jandarmi), MApN si SRI, care au trecut in rezerva incepand cu anul 2011 in baza Legii nr. 263/2010, SCMD organizeaza in data de 20 iunie 2012, ora 17.00, la sediul central din Bdul Poligrafiei nr. 4, sector 1, o intalnire cu toti cei care se considera nedreptatiti prin modul in care li s-au aplicat prevederile legale cu prilejul calcularii pensiilor (“ajutoarelor sociale”). La aceasta intalnire se va discuta situatia creata prin aplicarea prevederilor legii respective acestor colegi si se va stabili modul de actiune pentru viitor.
SEFUL DEPARTAMENTULUI JURIDIC
Col (r) Monica CALOIAN
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
Jean Valjean, utilizator

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii, pensionare din politie TalosDan TalosDan Cine s-a pensionat in anul 2011 din politie pe caz de invaliditate?S-au primit cele 2 salarii pe an pana la limita de varsta? (vezi toată discuția)
Politist pensionat pe caz de boala alexdumi98 alexdumi98 Sunt un politist care am fost pensionat pe caz de boala in anul 2012. Ce drepturi banesti am, salarii compensatorii, sume pentru vechimea in munca, pensia a ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sau salarii compensatorii la pensionare dnicusor dnicusor Buna ziua As dori sa stiu daca la iesirea la pensie ca militar/politist, mai beneficiez de prevederile art. 20 alin (1) si (2) din Anexa nr. VII la ... (vezi toată discuția)