avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri date in folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri date in folosinta

Daca intre mine si sora mea fac o notificare pentru unele lucruri personale ale mele care se afla in folosinta sa cu acordul meu, pentru a nu le instraina si a putea oricand eu sa dispun de ele cum doresc,.Aceasta notificare semnata de martori fiul si fica sorei are valoare in instanta.Va multumesc
Dar de ce nu ridici bunurile sa ai grija personal de ele. Bunurile mobile se considera abandonate daca in termen de un an nu le ridici .Nu poti obliga pe cineva sa aiba grija de bunul tau , poate contracost .
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti noi topicuri pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru a continua discutia aveti posibilitatea sa folositi optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
flodin47 a scris:

As dori sa fac o intelegere intre mine sora mea si fii sai dar care sa nu aiba valoare juridica.
Intelegerea sa fie numai intre noi fara valoare in instanta dar scrisa si semnata de noi.Multumesc

cazacuioana a scris:

Orice inscris sub semnatura privata semnat si datat in care partile si-au luat unele obligatii are valoare juridica si produce efecte , poate fi folosit in instanta.

legally_aid a scris:

Înţelegere cu privire la ce anume? Un fel de tranzacţie? Cu ce scop?

flodin47 a scris:

Vreau intre mine si sora mea sa fac o intelegere asupra unor bunuri ale mele,precum ca nu le instrainez.Doresc sa-i pun o clauza cum ar fi vorbe urate ,diverse acte de violenta atat din partea ei , a concubinului si a copiilor.Daca pot sa trec in intelegere ca pot demonstra in instanta cu probe audio-video si cu martori si sa pice intelegerea daca se va ajunge acolo.Multumesc

Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Acum am înţeles cam ce fel de înţelegere doriţi să faceţi. Desigur că puteţi face o astfel de înţelegere scrisă , oamenii pot face orice fel de convenţii între ei, dacă nu sunt oprite de lege. Acest înscris vă va permite să cereţi restituirea bunurilor dvs. , în caz că sora dvs. încalcă înţelegerea . În orice caz, vă puteţi lua oricând bunurile inapoi, dvs. fiind proprietarul de drept al lor, chiar şi fără vreo înţelegere. Însă poate nu ar fi rău dacă aţi încheia un contract de comodat , adică de folosinţă gratuită a bunurilor , pe o perioadă de un an de exemplu. Dacă în acel an sora dvs. se poartă bine , cu dvs. , dar şi cu lucurile, puteţi să prelungiţi contractul , pentru aceeaşi perioadp, şi tot aşa, până când nu veţi mai considera că trebuie să prelungiţi contractul, din orice motiv .
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

refuz restituire bunuri flodin47 flodin47 Eu si sora mea santem unici mostenitori, am facut taxa de succesiune si eu am investit in aceasta mostenire si acum nu ne mai intelegem. Sora mea locuind ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere petre61 petre61 tatal meu a facut un contract de intretinere unei doamne care a avt grija de el pe dara de 19 06 a fost semnat si pe 21 sa spanzurat se ote ataca contractul? (vezi toată discuția)
Teren si casa- are sotul meu dreptul ? ContSters253968 ContSters253968 BUNA ZIUA,IN ANUL 2011 AM CUMPARAT UN TEREN DE CASA PE NUMELE MAMAI MELE,EA E CUMPARATOARE SI EU FRUCT VIAGER, SUNT CASATORITA DE 14 ANI AM DOUA FETITE ... (vezi toată discuția)