So, in final dvs v-ati dat demisia, da?
Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei]
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Ok, va-ti dat demisia, ea a fost inregistrata de angajator?
Respectati preavizul de "n" zile , care-l aveti in CIM, si apoi va vedeti de drum, ca vad ca oferte ati gasit destul de rapid.Pentru asta felicitari!:)
Daca se organizeaza acea comisie de disciplina, in perioada preavizului..mie imi vine sa rad..dar o portie sanatoasa de realitate nu va strica la momentul asta.Ca idee, nu lingi unde ai scuipat..cu alte cuvinte, ati fost concediat atat de hilar..si totusi v-ati intors..:)..ca un copilas la o acadica :)
Poate o sa fiti concediat in urma acestei cercetari disciplinare..poate nu.Dar nu va ia nimeni capul.Si fiti foarte atent ce anume mai semnati.Ca daca, in regulamentul intern ati fi avut ceva legat de confidentialitate..sau ceva legat de patrimoniul comercial, sigur v-ati fi amintit, si ne-ati fi spus si noua..
Multumesc frumos pentru raspuns:)
DA! Evident ca am plecat!
Am ceva legat de pastrarea secretului de serviciu, obligatia de a respecta secretul de serviciu, obligatia de fidelitate fata de angajator in executarea atributiilor de serviciu.
Si mai am o declaratie in care se stipluleaza ca elementele de identificare( user+parola) sunt unice, confidentiale si netrasmisibile. divulgarea lor la alte persoane este strict interzisa.
Oops!Obligatia de fidelitate..hmm..pastrarea secretului de serviciu..n-ati prea respectat aspectele astea cand ati plecat la concurenta, nu?:)
Ideea e ca pe baza demisiei mele eu am plecat si nu mai ma intorc in firma respectiva, el a dat o perioada de preaviz prin demiterea mea si este obligat sa o accepte.
Demisia mea a survenit imediat dupa ce am primit o hartie conform careia eu sunt repus pe functie, dar trebuia sa stau 20 de zile.Asta am si vrut sa fac, insa dupa ce a luat la cunostinta de demisia mea si am primit un numar de inregistrare a inceput din nou razboiul, ma ameninta sa semnez acel referat si convocarea mea la comisie de disciplina, pe cere le refuz...pentru ca eu din 01.06.2012 nu mai merg la lucru
Pai daca el a zis sa nu mai merg la lucru, evident ca eu trebuia sa lucrez undeva, si am fost in proba in concurenta, da...am sunat doar clientii pe care i-am avut acolo din capul meu, am resusit sa imi aduc aminte o parte din ei
Nu mai semnati nimic fara sa cititi de 3 ori si sa judecati de 4 ori.:)
Am sentimentul ca ati inteles cum sta treaba.Succes in continuare!:)