avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluarea in plata a indemnizatiei de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluarea in plata a indemnizatiei de somaj

Sunt angajata de 2 luni (perioada determinata) la o firma, dupa ce am beneficiat de somaj, de care ar fi trebuit sa beneficiez paa in luna august 2012. Firma la care lucrez are unele probleme financiare, motiv pentru care am de ales intre prelungirea perioadei determinate cu inca 2 luni, refuz si intru iar in somaj??? sau concediu fara plata periodic...Nu stiu ce pot face in situatia de fata...Daca intru iar in somaj, se recalculeaza suma reprezentand indemnizatia de somaj?, se prelungeste perioada de somaj sau se reia cea anterioara pana in august 2012?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat avizat.
Va multumesc .
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:33, 5 Iunie 2012
Se reia perioada urmand sa beneficiati de somaj pana la terminarea lunilor la care aveti dreptul. Indemnizatia nu se recalculeaza. Va prezentati la agentie cu decizia de incetare.
1. Cand ati incheiat CIM pe perioada determinata indemnizatia de somaj a fost suspendata si se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM, pana la terminarea perioadei de somaj la care aveati dreptul.

2. Mergeti la Agentia de Somaj cu decizia de incetare a CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare somaj cosmin20141 cosmin20141 Buna seara, Sunt in somaj de trei luni, in urma unei concedieri, as dori sa stiu daca ma pot angaja pentru o perioada determinata de 12 zile cu contract de ... (vezi toată discuția)
Somaj efectuat si intrare prenatal AdelinaH AdelinaH Buna ziua, am fost in somaj 4 luni din 6, m-am angajat 4 luni, imi cotizez o luna sa am media indemnizatiei mai mare, si reiau suspendarea de somaj inca 2 l. ... (vezi toată discuția)
Somer angajat pe perioada determinata dobrasebastian dobrasebastian Buna ziua! Am beneficiat de somaj timp de 6 luni dupa care am fost angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni,pe 15 septembrie2013 contractul expira ... (vezi toată discuția)