avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj efectuat si intrare prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj efectuat si intrare prenatal

Buna ziua,
am fost in somaj 4 luni din 6, m-am angajat 4 luni, imi cotizez o luna sa am media indemnizatiei mai mare, si reiau suspendarea de somaj inca 2 l. Dupa CCC, fiind din somaj, cu prenatal si care mai aveam o luna si ceva de somaj , de cate luni de somaj mai pot beneficia? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:14, 18 Septembrie 2013
1. - Daca in timp ce erati in somaj indemnizat ati fost angajata pe perioada determinata de 4 luni s-a suspendat plata indemnizatie de somaj.
- Dupa incetarea contractului individual de munca (CIM) pe cele 4 luni se reia plata indemnizatiei de somaj, de unde a ramas, pana se implinesc cele 6 luni la care aveati dreptul.

2. Daca din somaj ati intrat apoi in concediu de maternitate si apoi in CCC indemnizatia de somaj se suspenda iar pana se termina CCC si se reia de unde a ramas pana se implinesc cele 6 luni.

3. Indemnizatia de somaj nu se recalculeaza, ea va fi aceeasi pana la expirarea perioadei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ContSters156550 ContSters156550 sunt angajata din 8 martie 2011 pe perioada determinata de 6 luni,in septembrie mi s-a prelungit contractul pe inca 6 luni,eu find insarcinata in 4 luni ... (vezi toată discuția)
Sarcina si cim pe perioada determinata flore_inger flore_inger Buna.Spuneti-mi va rog in cazul meu daca angajatorul este obligat sau ma rog cum este legea in cazul in care sunt insarcinata.Am contract determinat facut de ... (vezi toată discuția)
Ccc edyflo edyflo daca gasesc de lucru inainte de terminarea celor 2 ani de CCC pot beneficia de indemnizatia de 500 lei/ luna pana la terminarea celor 2 ani ? mentionez ca am ... (vezi toată discuția)