avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare somaj

Buna seara,

Sunt in somaj de trei luni, in urma unei concedieri, as dori sa stiu daca ma pot angaja pentru o perioada determinata de 12 zile cu contract de munca, deoarece exista aceasta posibilitate la o firma care are nevoie doar pe aceasta perioada, si daca la incetarea perioadei determinate, pot beneficia in continuare de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 15 Noiembrie 2014
1. Daca in timp ce beneficiati de indemnizatie de somaj incheiati unul sau mai multe contracte individuale de munca (CIM) pe perioada determinata de cel mult 12 luni se va suspenda plata indemnizatiei de somaj de fiecare data.

2. Dupa incetarea CIM puteti solicita reluarea in plata a indemnizatiei de somaj, de unde a ramas, pana se termina perioada de somaj la care aveati dreptul.

3. - La incheierea CIM faceti cerere catre Agentia de Soma pentru suspendarea platii indemnizatiei de somaj (anexati o copie dupa CIM).
- La incetarea CIM faceti cerere catre Agentia de Somaj (in cel mult 30 de zile calendaristice) pentru reluarea in plata a indemnizatiei de somaj (anexati o copie dupa decizia de incetare a CIM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de munca speranta1977 speranta1977 Buna ziua, Sunt in somaj si doresc sa ma angajez. Angajatorul m-a trimis la fortele de munca cu urmatoarele acte - Instiintare privind incadrarea in munca si ... (vezi toată discuția)
Somaj si contract pe perioada determinata mihaela1981 mihaela1981 Buna ziua, Daca sunt in somaj In Ploiesti,si ma angajez cu contract determinat pe 6 luni la mai mult de 50 de km dar nu-mi schimb domiciliu,cand inceteaza ... (vezi toată discuția)
Somaj geo_pp geo_pp Buna ziua! Lucrez in invatamant de 7 ani, iar din iulie 2015 sunt in somaj pe o perioada de 9 luni. Am gasit incepand cu 1 septembrie un nou post de ... (vezi toată discuția)