avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada lucrata in Italia, vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada lucrata in Italia, vechime in munca

Am lucrat in Italia in anii 1992 1998 .dar cu taxe platite in regula doar 2 ani.Cum pot aduce aceasta dovada a muncii fara sa ajung in Italia dat fiind faptul ca santem in U.E.,si ar trebui transmis prin sistemele informatice.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:28, 5 Iunie 2012
Daca intrebati pentru dosarul de pensie, atunci sa stiti ca nu este necesar sa faceti dvs. dovada ca ati lucrat in Italia. Pentru perioada lucrata acolo veti completa la casa de pensii formularele europene atunci cand solicitati stabilirea sau recalcularea drepturilor de pensie. Schimbul de documente se face intre state, prin intermediul institutiilor care le reprezinta in domeniul asigurarilor sociale, respectiv prin intermediul CNPP - Romania si INPS - Italia. Dvs. nu trebuie sa faceti altceva decat sa completati actele la casa de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata in italia oneone082 oneone082 Buna ziua..Am lucrat cativa ani in Italia cu documente in regula.Ce demersuri trebuiesc facute pentru a obtine documentele necesare la dosarul de ... (vezi toată discuția)
Pensionare marianacostantino marianacostantino sunt nascut an 1954 02 16 am lucrat an rulmentu bv 28 ani gr 2a si armata 1an jumate plus 2 ani am platit vechime an munca de 4 ani lucrez an italia am depus ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate din italia si e401, e411 silcami silcami buna ziua va rog,lucrez in italia unde sunt asigurat la sanatate,o data la doi ani,merg in Romania la oncologie pentru analize,va rog,cardul de sanatate ... (vezi toată discuția)