avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura ridicare carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura ridicare carte de identitate

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie si doresc sa aflu daca exista o rezolvare pentru aceasta:
Am depus in localitatea Roman documentele pentru eliberarea cartii de identitate dar avand locul de munca in Bucuresti, din diferite motive nu pot sa ajung curand sa imi ridic cartea de identitate.
Exista posibilitatea sa ii eliberez, de aici din Bucuresti, tatalui meu o procura pentru ridicarea cartii de identitate, avand in vedere ca eu nu mai detin in prezent cartea de identitate in original?

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:48, 5 Iunie 2012
Nu. Procura trebuie sa o faceti la un notar, unde trebuie sa prezentati un act de identitate valabil. Daca aveti pasaport se poate. Solicitati tatalui dvs. o copie dupa actul de identitate si mergeti la un notar din Bucuresti cu pasaportul dvs. si copia buletin tata. Costul unei procuri este in jur de 40 lei.
Din pacate nu am pasaport. Multumesc mult!
Nu va ramane decat sa faceti un drum de Roman, sa se bucure parintii cand va vad.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare carte de identitate dupa casatorie in regim de urgenta Isabela_bv Isabela_bv Miercuri voi avea cununia civila si sambata trebuie sa plecam din tara. Nu stiu cum trebuie sa procedez sa schimb cartea de identitate cat mai repede dupa ... (vezi toată discuția)
Procura pentru ridicarea cartii de identitate updatingeti updatingeti Buna ziua, sper ca ma veti putea ajuta cu o informatie... Intre Craciun si Anul Nou am depus actele pentru eliberarea cartii de identitate (expirase) in ... (vezi toată discuția)
Carte identitate - resedinta in strainatate + schimbare domiciliu in romania ContSters250855 ContSters250855 Locuiesc in Londra de 2 ani si in curand imi va expira cartea de identitate. Cartea de identitate curenta a fost eliberata in Bucuresti pentru ca acolo locuiam ... (vezi toată discuția)