avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura pentru ridicarea cartii de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura pentru ridicarea cartii de identitate

Buna ziua, sper ca ma veti putea ajuta cu o informatie...

Intre Craciun si Anul Nou am depus actele pentru eliberarea cartii de identitate (expirase) in orasul meu de domiciliu, Zalau, insa nu am putut ramane in oras sa ridic documentul, eu lucrand in Bucuresti.

Cei de la evidenta populatiei mi-au recomandat sa il imputernicesc pe tatal meu sa ridice cartea de identitate si ca aceasta procura o pot face la un notar, in baza pasaportului (care este valabil).

Pana acum am incercat in mai multe locuri, dar niciun notar din Bucuresti nu a fost de acord sa imi elibereze aceasta procura, spunand ca nu ma pot identifica in baza pasaportului.

Ce sfaturi im dati? Incerc sa evit sa merg din nou pana in Zalau...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: updatingeti , utilizator 14:58, 6 Ianuarie 2016
Nu puteti face procura deoarece aveti nevoie de cartea de identitate. Notarii au perfecta dreptate. Daca actul de identitate nu va era expirat la data depunerii documentelor in vederea obtinerii unui nou act de identitate functionarul putea sa va lase dvs. buletinul, dar asa nu aveti alta solutie decat sa mergeti pana la Zalau. Era intelept daca v-ati fi prezentat inainte cu 15 zile de expirare pentru a solicita o noua carte, asa acum e prea tarziu, trebuie sa va prezentati personal. Pasaportul se foloseste doar daca ati detine un pasaport CRDS, adica de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, dar nu este cazul dvs. Ma mir cum a putut sa va spuna asa ceva un functionar de la ghiseu. Nu contest afirmatiile dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2016
Justitiarul711, utilizator
Aveti cartea de alegator ? Incercati cu ea. Sau faceti cerere la Politia capitalei sa va transfere actele.
Vilb, utilizator
Vilb a scris:

Aveti cartea de alegator ? Incercati cu ea. Sau faceti cerere la Politia capitalei sa va transfere actele.

Imi pare rau sa va contrazic dar nu o sa vedeti dvs. niciodata un notar care sa intocmeasca acte notariale pe baza cartii de alegator care de altfel in alta ordine de idei este la fel de expirata ca si cartea de identitate a forumistului. In privinta corespondentei nu exista inca baza legala conform careia functionarii din cadrul serv. de evidenta a persoanelor sa fie obligati sa trimita cartile de identitate la domicili presupuse ori declarate de catre titulari de act. Ce cerere sa faca la capitala si ce documente sa trimita acestia, cand d-l declara ca actele le-a depus deja la Zalau? Deci...
Justitiarul711, utilizator
Va multumesc mult pentru informatii... Asta este deci, voi strabate din nou toata tara :) O zi frumoasa va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate - resedinta in strainatate + schimbare domiciliu in romania ContSters250855 ContSters250855 Locuiesc in Londra de 2 ani si in curand imi va expira cartea de identitate. Cartea de identitate curenta a fost eliberata in Bucuresti pentru ca acolo locuiam ... (vezi toată discuția)
Act de identitate si pasaport expirat pentru cetatean roman cu resedinta in strainatate. CristinaBadina CristinaBadina Fiica mea s-a casatorit in Statele Unite in urma cu cateva luni, locuieste acolo, si a obtinut geen-card-ul. Intre timp i-a expirat Pasaportul iar Cartea de ... (vezi toată discuția)
Carte identitate furata - franta - copie legalizata pt pasaport? ElizaBV ElizaBV Buna seara, Ma aflu pentru o perioada in Franta si mi-a fost furata cartea de identitate. Am depus plangere la politie si am primit un document cu care sa ... (vezi toată discuția)