avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Identificare hoti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Identificare hoti

Buna ziua,
Lucrez ca receptioner la un hotel; in fiecare zi se trimite o copie a fiselor de cazare la politie si se pare ca unul dintre clienti era urmarit pentru escrocherie. Prin urmare, deoarece eu i-am cazat, am fost chemat la politie pt. ai identifica pe baza unor poze.
Intrebarea mea este: care este procedura urmatoare in cazul in care ii identific, adica e posibil sa fie nevoie sa dau vreo declaratie sau sa fiu citata la tribunal? Cum as putea proceda, legal, pt a fi cat mai putin implicata in acesta situatie deoarece nu vreau ca pt viitor sa fiu nevoita sa ma tem ca cineva imi va face rau mie sau familiei mele. Va multumesc.
Da, este posibil să mai fiţi solicitat pentru alte dăţi. Solicitaţi protejarea identităţii dvs. , expunând motivele pentru care doriţi acest lucru.
Va multumesc pentru raspunsul Dvs.
Idea este ca problema legata de cazarea celor cautati s-a intamplat acum vreo cateva luni si imi aduc aminte doar putine lucruri despre ei. In acest timp am fost sunata de un anume comisar pe telefonul mobil de 2 ori si chestionata, iar de fiecare dat mi se spune ca va reveni pt a stabili o intalnire, lucru care mi se pare foarte deranjant. Este normal acest lucru? Ma gandesc ca ar trebui sa primesc o hartie acasa, iar inca un lucru care nu il stiu este acela de rolul pe care il am eu in toata aceasta poveste. Care este calitatea mea in acest dosar? Eu eram la munca si imi faceam datoria. As vrea sa nu mai fiu deranjata la telefon din timpul meu liber, ar fi o problema daca i-as raspunde in acest fel Dl. comisar? Nu ar trebui sa fie o procedura, stiu eu, pt ca nu mi se pare ok sa ceara detalii la telefon.
Si inca o intrebare: sunt obligata sa ma prezint la Politie daca nu am primit ceva in scris sau mai bine zis care sunt situatiile cand sunt obligata sa ma prezint?
Va multumesc si astept raspunsul Dvs.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Aeiou, utilizator
Calitatea dvs. este aceea de martor , nu cred să planeze vreo suspiciune asupra dvs.
Din păcate , comunicările se pot efectua şi telefonic , citaţiile nu mai trebuie să fie neapărat scrise şi trimise prin poştă.
Nu ştiu dacă ar fi bine să refuzaţi oferirea detaliilor la telefon, adică nu că aţi fi sancţionată, dar să nu se interpreteze că vă sustrageţi de la comunicarea infromaţiilor sau că doriţi să îngreunaţi ancheta.
Prin urmare, daca sunt chemata trebuie sa ma prezint.
Nu inteleg de ce as fi martor. Am citi cadrul legal referitor la calitatea de martor si nu mi se pare ca ma incadrez in acesta categorie. Eu doar am cazat turisti. Ei ma cheama pentru a identifica daca ei sunt cei pe care i-am cazat. Nu am fost martor la savarsirea infractiunii. Cand cazez nu ii intreb de cazier. E ilogic.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Aeiou, utilizator
Aşa este, dar dacă aveţi cunoştinţă despre faptul că s-au cazat acolo, este suficient să fiţi solicitată , întrucât identificarea persoanelor acelea poate contribui la aflarea adevarului.
Eu îmi dau seama că este stressant şi că nu vă convine, dar veţi trece şi peste asta.
În general, martorul nu poate refuza să îşi aducă contribuţia la aflarea adevărului, martorul, poate fi adus cu mandat de aducere, conform legii, dacă refuză să se prezinte ...
Dura lex sed lex :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate martor intr-un dosar penal alex26brasov alex26brasov Buna ziua. Situatia mea este in felul urmator: In perioada octombrie-decembrie 2009 am fost angajat pe functia de Director Sucursala al unei firme, care ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de martor alexeevici alexeevici Buna ziua! As vrea sa stiu ce mi se poate intampla daca nu ma prezint in instanta dupa ce am fost citat in calitate de martor. Detalii: Anul trecut ... (vezi toată discuția)
Refuz sa dau declaratie Dr.Virca Dr.Virca A fost martor la o infractiune si anume ca am fost pasager intr-o masina a carui sofer conducea in stare de ebrietate 0,44 pe etilotest. Si se urmareste de ... (vezi toată discuția)