avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa dau in judecata primaria cluj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa dau in judecata primaria cluj?

In 2007 am de pus o cerere de cumparare a locuintei in baza legii61/1990,,,,in 2008 a fost hotarire de consiliu si s-au vandut mai multe locuinte ,si de atunci tot astept ,,,,CAM CE AR FI DE FACUT ??? MERSI =
Cel mai recent răspuns: Florica Poputa , Avocat 16:43, 6 Iunie 2012
Buna ziua. Primaria avea obligatia sa va raspunda in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii, conform legii contenciosului administrativ. Mai depuneti o cerere cu nr. de inregistrare. Daca nu va raspund in termenul legal, ii puteti actiona in instanta.
radu62 a scris:

In 2007 am de pus o cerere de cumparare a locuintei in baza legii61/1990,,,,in 2008 a fost hotarire de consiliu si s-au vandut mai multe locuinte ,si de atunci tot astept ,,,,CAM CE AR FI DE FACUT ??? MERSI =
REVIN >din 15.10.2007 si pina la 23.12.2008 [1an,2luni ]dosarul unde a stat in acest timp cred ca primaria putea sa scoata extras de carte funciara sau sa verifice daca erau ceva probleme ,,,,in iunie 2009 contractul de inchiriere a fost inoit fiind chemat la primarie ! raspunsurii am primit ,dar toate ma in deamna la asteptare ////bine 1 an 2 ani dar se mai termina si rabdarea ,,,,ajung la concluzia ca cineva din primarie nu-si face datoria sau ,,,,CUM POT DA IN JUDECATA PRIMARIA bani de avocat nu prea am ....totusi un sfat ,,,eu ca simplu cetatean nu pot sa imi caut un drept ? MULTA SANATATE RADU CLUJ 0741657600

Inainte sa formulati cererea de chemare in judecata, trimiteti o noua adresa primariei cu mentiunea sa va raspunda in termen legal (40 de zile de la data inregistrarii cererii), in caz contrar urmand sa-i actionati in instanta. Succes.
Este necesar sa urmati procedura prealabila in care sa solicitati autoritatii publice cumpararea locuintei . In caz de refuz, trebuie sa urmati prevederile legii nr. 554 a contenciosului administrativ si sa atacati in instanta refuzul nejustificat al autoritatii administrative de solutionare a cererii Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la reclamatie dumitruufo dumitruufo Cum pot sa actionez daca o institutie (ARR) nu-mi raspunde la o reclamatie in termenul legal? (vezi toată discuția)
Raspuns sesizare catre primarie Suntag Suntag Cum pot obtine un raspuns de la primaria locala? Am inaintat mai multe sesizari in ultimul an si nu am primit niciun raspuns oficial (scris) Sunt obligati ... (vezi toată discuția)
Petitie primarie ndan57 ndan57 Buna ziua, am depus o petitie la primaria de sector si nu am primit nici un raspuns. Cum ii pot actiona in judecata, in contencios administrative sau ... (vezi toată discuția)